Το μήνυμα του Ιερώνυμου στους Έλληνες για την κρίση

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα για την οικονομική κρίση με αφορμή τις εκδηλώσεις που γίνονται στην Φλώρινα για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό.

Το μήνυμα του κ. Ιερώνυμου είναι αυτό της υπομονής, εν μέσω κρίσης οικονομικής, προσωπικής και αδιεξόδων, όπως χαρακτηριστικά είπε κατά το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Έδωσε μάλιστα έμφαση στο σύνθημα της ημέρας του Ευαγγελίου του

Αγίου Παντελεήμονα: «δι υπομονής κτίσασθε τας ψυχάς υμών».

Να δυναμώσουμε την ψυχή μας

«με την υπομονή μπορούμε να στεριώσουμε και να δυναμώσουμε την ψυχή μας. Γιατί, όπως λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε δυσκολίες, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να δυναμώσουμε την ψυχή του για να μπορεί να ανταποκρίνεται σε αυτές», είπε.

Με αφορμή την περίοδο κρίσης που διανύει η χώρα, υπογράμμισε πως «σήμερα χρειαζόμαστε το μήνυμνα της υπομονής, περισσότερο από ό,τι σε άλλες εποχές».
Διευκρίνισε δε ότι η υπομονή πρέπει να είναι για τον καθένα προσωπική, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που συναντά, είτε είναι προσωπικά, είτε υγείας, είτε οικονομικά, είτε αδιεξόδου, αλλά και συλλογική, ώστε να στηρίζει ο ένας τον άλλον.

Περήφανος λαός

«Έχουν περάσει κρίσεις επί κρίσεων και τα βγάλαμε πέρα. Αυτή η κρίση που βρισκόμαστε σήμερα ένα νέφος είναι που σκέπασε τον ουρανό και θα φύγει, γιατί αυτός ο τόπος έχει ρίζες, ουσίες, παράδοση, και το χώμα του είναι ποτισμένο με αίμα» τόνισε και πρόσθεσε: «είμαστε περήφανος, αρχοντικός λαός, με μεγάλο πολιτισμό και ιστορία. Αυτός ο τόπος είναι χτισμένος από πνεύμα και αυτό το ζηλεύουν οι άλλοι αλλά δεν μπορούν να το εκτιμήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα