Το μήνυμα που έστειλε το Estelle

Το μήνυμα αλληλεγγύης ενός λαού με «μη βιώσιμο χρέος», σε ένα λαό ενός «μη βιώσιμου τόπου», όπως χαρακτηρίζει τη Λωρίδα της Γάζας σχετική Έκθεση του ΟΗΕ, μεταφέρθηκε με απόλυτη επιτυχία κατά την επιχείρηση του ιστιοφόρου Estelle, γνωστοποιώντας στο κοινό τις δυνατότητες τις διπλωματίας των πολιτών, σε μια χρονική περίοδο παγκόσμιας κρίσης, η οποία αποδεικνύεται πως δεν μπορεί με κανένα

τρόπο να βάλει σε μια υποδεέστερη μοίρα, την σχέση των ανθρώπων με βασικές Αξίες, όπως υπογραμμίζουν τα μέλη της αποστολής του Estelle, επιστρέφοντες από την αποστολή, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο κοινό, την Τρίτη, από το χώρο του Πολυτεχνείου.

«Τη στιγμή που λαμβάνει χώρα ένα αποτρόπαιο έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας, στερώντας την επικοινωνία από τους κατοίκους της Γάζας με τον υπόλοιπο κόσμο, κάτω από την επίβλεψη των δυνάμεων του κόσμου, των μεγάλων κρατών, που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ έχουν όλη την καλή διάθεση να υποστηρίξουν τον ανθρωποφύλακα της περιοχής αυτής, του Κράτους του Ισραήλ, στην επιβολή αυτή της θέλησης, ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι υπερασπιζόμενοι τον γενικό αγώνα των ανθρώπων», τόνισε ο συντονιστής της αποστολής και της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα”, Βαγγέλης Πισσίας, αναλύοντας τους στόχους της αποστολής, σημειώνοντας παράλληλα τη σημασία του «ανοίγματος του ελληνικού λαού, μέσω της κοινωνίας των πολιτών, προς την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, σε αντίθεση με την κυβερνητική επιλογή της μονοσήμαντης σχέσης με ένα Κράτος που ενδιαφέρεται λιγότερο από όλους για την Παγκόσμια Ειρήνη».

«Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την ένταση προσπαθώντας να σηκώσουμε τον πήχη εκεί που θέλουμε εμείς», πρόσθεσε ο κ. Πισσίας, αναφέροντας πως “πρόκειται για έναν πόλεμο φθοράς”, με ηττημένο αυτόν που δεν έχει το δίκιο με το μέρος τους και νικητή αυτόν που θα κερδίσει τον πόλεμο των θελήσεων και καταλήγοντας πως «Επιμονή, Υπομονή και Σχέδιο Οργάνωσης είναι ο μόνο τρόπος να πας μπροστά».

«Η πειρατική επέμβαση του Ισραήλ σημείωσε παταγώδη αποτυχία» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Κοδέλας, προσθέτοντας πως «ο Ισραηλινός στρατός αυτογελοιοποιήθηκε καθώς χρειάστηκε ολόκληρες δυνάμεις για να σταματήσει την πορεία του Estelle, όχι όμως και το ειρηνικό του μήνυμα». Άλλωστε σύμφωνα με τον κ. Κοδέλα, «έδειξαν ότι φοβούνται την αλήθεια αφού προσπάθησαν να κατασχέσουν οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό».

«Ήμασταν υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε το μήνυμα αλληλεγγύης τους ελληνικού λαού. Ήθελα να αξιοποιήσω τη βουλευτική μου ιδιότητα για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, να μάθει τι γίνεται εκεί κάτω. Θέλαμε να πάμε κόντρα σε έναν “ωχαδερφισμό”. Οφείλουμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη τη στιγμή που ζητάμε αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο κ. Κοδέλας, υπενθυμίζοντας το γνωστό σύνθημα που έχει ακουστεί σε σημεία του εξωτερικού κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων : «Είμαστε όλοι Έλληνες».

Αναφερόμενος στην έκθεση του ΟΗΕ που χαρακτήρισε τη Λωρίδα της Γάζας ως «μη βιώσιμο τόπο» αλλά και τον ανάλογο χαρακτηρισμ

Keywords
Τυχαία Θέματα