Το μήνυμα Παπούλια στον Ομπάμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, για την επανεκλογή του, υπογραμμίζοντας ότι «Εκτιμάται απολύτως η υποστήριξη που εκφράστηκε από την κυβέρνησή σας και από εσάς προσωπικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα να υπερβεί την χρηματοπιστωτική κρίση».

Ο κ. Παπούλιας σημειώνει επίσης στο μήνυμά του ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

βασικού στρατηγικού εταίρου των Ηνωμένων Πολιτειών, θα συνεχίσει να εργάζεται εποικοδομητικά με στόχο την ενίσχυση των διατλαντικών σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος των δύο πλευρών, ενώ κάνει αναφορά στην οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις, τις κοινές αξίες και στόχους των δύο λαών.

«Η επανεκλογή σας σηματοδοτεί την βιωσιμότητα του ονείρου και του οράματός σας στην αμερικανική πολιτική», είπε ο Έλληνας Πρόεδρος αναφερόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του.

Ολοκληρώνοντας το μήνυμα του στο τηλεγράφημα, ο Κάρολος Παπούλιας εκφράζει την ελπίδα ότι «θα δοθεί η δυνατότητα να συναντηθούν οι δύο ηγέτες και να συζητήσουν τα κοινά συμφέροντα και τους κοινούς στόχους».Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα