Το γαλάζιο πολιτικό παρασκήνιο για την επιλογή Μίχαλου στην Αθήνα, Τατούλη στην Πελοπόννησο

Του Γιάννη Σπ. Π.

Πώς και γιατί ο Κώστας Μίχαλος «τρώει» Νικήτα Κακλαμάνη και Γιώργο Πατούλη στην Αθήνα κι ο Πέτρος Τατούλης «τρώει» Δημήτρη Μαραβέλια στην Πελοπόννησο;

Είναι σαφές και λίαν διακριτό το πολιτικό άγχος που διακατέχει την Νέα Δημοκρατία στην επιλογή υποψήφιου δημάρχου στην πρωτεύουσα, περιφερειάρχη στην Αττική και την
Πελοπόννησο.

Το γαλάζιο επιτελείο θεωρεί, – και δικαίως – , ότι η μάχη των πολιτικών εντυπώσεων θα κριθεί στα αποτελέσματα στο Δήμο της πρωτεύουσας και στις μεγάλες περιφέρειες.

Σε ότι αφορά την πρωτεύουσα, έχουν αρνηθεί επιμόνως να είναι υποψήφιοι ο Νίκος Δένδιας κι η Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ ο Ανδρέας Ψυχάρης έχει κομψά αποσυρθεί . Ο μόνος που επιμένει για την ρεβάνς ένατι του Γιώργου Καμίνη είναι ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης. Ωστόσο, η υποψηφιότητα αυτή διχάζει όχι μόνον την γαλάζια αυτοδιοικητική ομάδα αλλά ακόμα και την ίδια την παράταξη του πρώην δημάρχου εξαιτίας των νομικών εκκρεμοτήτων που έχουν πολλά στελέχη της. Στο σημείο αυτό προτάθηκε υποψηφιότητα εκ μεταγραφής από κεντρικό δήμο της Αθήνας και συγκεκριμένα του Γιώργου Πατούλη. Ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου φάνταζε ιδανική υποψηφιότητα. Μεγάλη αναγνωσιμότητα, πρόεδρος μεγάλου επιστημονικού συλλόγου, κοινωνικό έργο και, κυρίως, σχέσεις πολλές και καλές με την εκκλησία και προσωπικά με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. ‘Όμως, η «μανέστρα χάλασε» με το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ που κατάτασσε τον Δήμο Αμαρουσίου στους υπερχρεωμένους Δήμους από τους οποίους και θα αρχίσουν οι υποχρεωτικές απολύσεις. Πολλοί, δε, ολίγον τι ψυλλιασμένοι και καχύποπτοι «ψιθυρίζουν» πως το δημοσίευμα «δόθηκε επί τούτου».!

Σ αυτό το σημείο προέκυψε η υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κώστα Μίχαλου, ως άσπιλου, αμόλυντου κι ικανού να διεκδικήσει τον θώκο της πόλης της Παλλάδας Αθηνάς.

Σε ότι αφορά τη στήριξη του νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη βγάζει την Νέα Δημοκρατία από τα μεγάλα αδιέξοδά της στον Μοριά. Οι σκέψεις για στήριξη στον νυν δήμαρχο Χαϊδαρίου για την επίμαχη Περιφέρεια κρίθηκε ως μη «επιτρέπουσα αισιοδοξία τινά» αφού ο Πέτρος Τατούλης θα εξακολουθούσε να είναι υποψήφιος, έστω και χωρίς στήριξη από κάποιο άλλο κόμμα.

Παρά ταύτα, το μεγάλο αγκάθι για την Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει η Περιφέρεια Αττικής.

Γ. Σπ. Π.

The post Το γαλάζιο πολιτικό παρασκήνιο για την επιλογή Μίχαλου στην Αθήνα, Τατούλη στην Πελοπόννησο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα