Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο Dow Jones

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τον Dow Jones και τον S&P να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά. Στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2000 ο Nasdaq.

Τα αρνητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία δεν επηρεάσαν τους επενδυτές. Ειδικότερα μεγαλύτερη της αναμενόμενης ήταν η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για ενέργεια και της γενικότερης

μείωσης στην εργοστασιακή παραγωγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Fed, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,5% σε μηναία βάση τον Απρίλιο, έναντι αύξησης 0,3% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η πτώση δεν θα υπερβεί το 0,2%.

Την ίδια ώρα τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τριών ετών κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της διολίσθησης στις τιμές των τροφίμων και της βενζίνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Απασχόλησης, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,7% τον Απρίλιο, σε εποχικώς προσαρμοσμένη βάση. Τον Μάρτιο, είχε σημειώσει μηνιαία πτώση 0,6%.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των American Express και JP Morgan ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των HP και Chevron.
Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,4% στις 15.275,69 μονάδες, ο δείκτης S&P ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 1.658,78 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,26% στις 3.471,62 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα