Το ΔΝΤ προειδοποιεί για το Αμερικάνικο «μπλάκ-άουτ»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία έκρουσε σε έκθεσή του το ΔΝΤ, με αφορμή το «μπλακ-άουτ» στις ΗΠΑ, το οποίο συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα, την ώρα που τα ρευστά διαθέσιμα των ΗΠΑ εξαντλούνται. Όπως σημειώνεται στην έκθεση, πέρα από τη μείωση των εκτιμήσεών για την παγκόσμια ανάπτυξη, αναφέρεται πως υπάρχει ισχυρή πιθανότητα της ιστορικής αθέτησης πληρωμών της μεγαλύτερης οικονομίας

του κόσμου.

Εξαιτίας των συνθηκών στις αναδυόμενες αγορές και ιδιαίτερα λόγω της επιβράδυνσης σε Ινδία, Κίνα και Βραζιλία, το ΔΝΤ προχώρησε στη μείωση των εκτιμήσεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ υπογραμμίζεται πως οι προοπτικές για τις αναπτυσσόμενες αγορές έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας διαρθρωτικών και κυκλικών παραγόντων.

Η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας τοποθετείται στο 2,9% από 3,1% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ενώ για το 2014, η παγκόσμια ανάπτυξη τοποθετείται στο 3,6% από 3,8% πριν.

Επί τω χείρω -όπως ήταν φυσικό- η πρόβλεψη για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, καθώς από 1,7% που προέβλεπε πριν και το 2014 θα διαμορφωθεί στο 2,6%.

The post Το ΔΝΤ προειδοποιεί για το Αμερικάνικο «μπλάκ-άουτ» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα