Το δικό σου φωτιστικό δίνει άλλο χρώμα στην Αθήνα…

της Εύης Κολιού

Στο κέντρο της Αθήνας , μία ανάσα από την πολυσύχναστη Ερμού βρίσκεται η οδός Πιττάκη. Σε λίγες μέρες το σκοτεινό αυτό πέρασμα θα φωτίσει με τη δική μας βοήθεια και τη καλλιτεχνική παρέμβαση των ειδικών! Φέρε και εσύ το δικό σου φωτιστικό και κάνε την Αθήνα πιο όμορφη, αυτή είναι η ιδέα των Imagine The City σε συνεργασία με τους Before Light.

«Ο

κόσμος δεν γνωρίζει τον δρόμο και αξίζει τον κόπο να αλλάξει μορφή» μας λέει η Ελίζα, μέλος των Before Light.

Τα μαγαζιά που υπάρχουν εκεί είναι κυρίως κάποιες παλιές βιοτεχνίες που έχουν απομείνει. Ωστόσο, την αναβάθμιση της οδού, τον φωτισμό και την εξ’ολοκλήρου αλλαγή του τα έχουν αναλάβει οι Imagine The City και οι Before Light μέσα από το  ξεχωριστό και πρωτότυπο προτζεκτ της Συν-οικίας.

Τη παρασκευή το πρωί βρεθήκαμε στην οδό Πιττάκη και μάθαμε πως θα φωτίσουμε τον δρόμο με γούστο, καλή διάθεση και πολλά παλιά φωτιστικά, τα οποία μπορεί να φέρει ο καθένας για το σκοπό αυτό.

Το event στηρίζεται κυρίως στη συμμετοχή του κόσμου. «Περιμένουμε τον κόσμο να μας φέρει τα δικά του φωτιστικά» μας λέει η Ειρήνη μέλος των Before Light. «Μπορεί να φέρει οτιδήποτε, ένα λαμπατέρ, ένα παλιό καπέλο, ένα πολυέλαιο. Ακόμα και αν είναι χαλασμένο, σπασμένο, σκουριασμένο, αν είναι πριν από τον κάδο σκουπιδιών δηλαδή, μπορεί να μας το φέρει».

Μέσα από μία γιορτή που θα στηθεί στις 30 Νοεμβρίου η οδός Πιττάκη θα ζωντανέψει! Με θέα την Ακρόπολη θα φωτίσουμε και θα αναβαθμίσουμε τον δρόμο.

Τι είναι το Imagine The City

Το Imagine The City ξεκίνησε ως μία εθελοντική οργάνωση πριν από δύο χρόνια και σκοπό έχει να μας κάνει να συμμετέχουμε σε διαδικασίες αναβάθμισης και ανανέωσης των περιοχών. «Μέσα από την οργάνωση συνδέονται άνθρωποι που μπορούν να βρουν λύσεις με τους ανθρώπους που θέτουν τα προβλήματα.  Μπορεί δηλαδή να  έρθει πιο κοντά ο κόσμος που θέλει να ενεργοποιηθεί αλλά δεν ξέρει πως και εμείς ψάχνουμε τρόπους», μας λέει ο Χρήστος μέλος των Imagine The City.

«Ότι δεν μπορεί να καλύψει το σύστημα το καλύπτει ο κόσμος. Θεωρήσαμε ότι ήταν αναγκαίο να γίνει κάτι τέτοιο και βρήκαμε ανταπόκριση», προσθέτει.

 Συν-οικία Πιττάκη

Η ομορφιά του κέντρου της πρωτεύουσας ίσως να είναι αυτά τα μικρά δρομάκια που όλοι έχουμε εγκαταλείψει… Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε κάτι νέο και ξεχωριστό για έναν δρόμο που κάποτε ίσως ήταν να στις δόξες του…

«Η ιδέα ξεκίνησε από την κατάσταση που βιώνουμε όλοι στην πόλη και κυρίως από τη μη συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων», μας λέει η Στεφανία Ξυδιά, συντονίστρια της δράσης ΄΄Συν-οικία Πιττάκη΄΄.

«Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο» είναι το μότο της καμπάνιας και «στόχος μας είναι να φωτίσουμε ολόκληρη την οδό Πιττάκη και με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις να γίνει ένα πέρασμα και ίσως να βοηθήσουμε στο να υπάρξει νέα δραστηριότητα στην περιοχή τόσο οικονομική αλλά και κοινωνική», προσθέτει η Στεφανία.

Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για τ

Keywords
Αναζητήσεις
ψυνακης φωτιστικα
Τυχαία Θέματα