Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου ταξιδεύει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
ταξιδεύει με τις βραβευμένες του ταινίες του 2011 και 2012 στο ΙΜΚ

Είσοδος ελεύθερη

To Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου ταξιδεύει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ένα πρόγραμμα βραβευμένων ταινιών του 2011 και 2012, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21:00.
Φεστιβάλ

Η διοργάνωση αποτελεί το επίσημο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου

με διοργανωτές του τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο, και έχει στο ενεργητικό του πέντε επιτυχημένες εθνικές διοργανώσεις (ανά διετία ως φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κυπρίων σκηνοθετών) και 2 διεθνείς διοργανώσεις με την τελευταία να έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία, στο θέατρο ΡΙΑΛΤΟ στις 20 Οκτωβρίου 2012.

To Φεστιβάλ αναδεικνύει την ταινία μικρού μήκους, ως ένα ξεχωριστό είδος κινηματογραφικής δημιουργίας και έκφρασης, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μερικές από τις καλύτερες διεθνείς και εγχώριες παραγωγές. Το επερχόμενο Φεστιβάλ (12 – 18 Οκτωβρίου 2013) υπόσχεται ένα συναρπαστικό διεθνές και εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα, με εκδηλώσεις και κινηματογραφικά εργαστήρια, δημιουργικές αναζητήσεις, παράλληλα προγράμματα και διάλογο με σκηνοθέτες και δημιουργούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου παρουσιάζει και επιβραβεύει το έργο ταλαντούχων νέων, αλλά και καθιερωμένων σκηνοθετών και προβάλλει ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Όλες οι ταινίες, που θα προβληθούν στο ΙΜΚ, έχουν αποσπάσει βραβεία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δείγμα της σύγχρονης κινηματογραφίας της Κύπρου. Επιπλέον, όλες είναι κατάλληλες, χωρίς οποιοδήποτε ηλικιακό ή άλλο περιορισμό και προβάλλονται με αγγλικούς υποτίτλους.

Θα προβληθούν οι ταινίες
-Άννα / Σπύρος Χαραλάμπους/22ʼ
1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας Μικρού Μήκους 2012

-No Parking / Σωτήρης Χρίστου/8΄
2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας Μικρού Μήκους 2012

-Σκιαμαχία / Ντίνος Γρηγορίου/13ʼ
Βραβείο Σκηνοθεσίας Μιχάλης Κακογιάννης 2012/Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού

-Στάχυα/Stahia / Σάιμον Φαρμακάς/25ʼ
1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας Μικρού Μήκους 2011

-11:50 / Στυλιανός Κωνσταντίνου/15ʼ
2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας 2011

Facebook: Int’l Short Film Festival of Cyprus
www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy

27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21:00
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
ταξιδεύει με τις βραβευμένες του ταινίες του 2011 και 2012 στο ΙΜΚ
Διάρκεια: 21:00-22:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 210 34 18 579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00


Μία παράσταση και μία ανοικτή συζήτηση με αφορμή την Ευρώπη
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, στις 20:00
Γελαστοί στο δρόμο προς τα εκλογικά τμήματα
Ελάτε στην «Πρωτοβουλία», μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή κωμωδία
της Laurence Cohen και της Catherine Veglio-Boileau

Η «Συνέλευση των Πολιτών» σας χτυπά την πόρτα!
Είσοδος Ελεύθερη

Κρίση, λιτότητα, Ευρω-σκεπτικισμός: εδώ και κανένα – δύο χρόνια, αυτές οι λέξεις βουίζουν στα αυτιά των Ευρωπαίων πολιτών. Για να σταματήσει αυτό το σπιράλ της αρνητικότητας ένα περίεργο καραβάνι επτά ηθοποιών, επτά διαφορετικών εθνικοτήτων ταξιδεύει, αυτό το καλοκαίρι, από το Παρίσι στο Στρασβούργο, από την Αθήνα στις Βρυξέλλες, από το Βίλνιους στο Βερολίνο, ακόμα και στο Λονδίνο και σε κάθε τους στάση, οι ηθοποιοί θα καλέσουν το κοινό να επανεξετάσει την Ευρώπη.
“Η Πρωτοβουλία”, συνυπογράφεται από την Laurence Cohen και την Catherine Veglio-Boileau, είναι μία ελεύθερη διασκευή του παραμυθιού των Αδελφών Γκριμ «Οι Μουσικοί του Βρεμέν» και θα παίζεται σε οκτώ γλώσσες. Κάθε χαρακτήρας (μια Ελληνίδα νοικοκυρά, ένας Τουρκο-Βέλγος φυγάς, ένας προ-Ευρώπης Άγγλος, ένας κοσμοπολίτης μουσικός) ενσωματώνει και ένα Ευρωπαϊκό γνώρισμα.
Θα μπορέσει αυτή η ξεχωριστή ομάδα πολιτών να “τα βρουν” μεταξύ τους ;
Θα μπορέσουν να μετατρέψουν την πρωτοβουλία τους σε πραγματικότητα;
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει και ένα Δημοκρατικό Φόρουμ: Η ανεργία των νέων, η κρίση ταυτότητας, η Ευρωζώνη, η υγεία, η σύνταξη, τα οικονομικά, η ελευθερία κίνησης, η πολυγλωσσία, όλα θα τεθούν και θα σχολιαστούν σε αυτή τη δημόσια συζήτηση. Τα θέματα θα θέσουν οι πολίτες, από τους φοιτητές και τους καταστηματάρχες, έως τους πολιτικούς και τους καλλιτέχνες, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ολλανδο-Παριζιάνος δημοσιογράφος Stefan de Vries, σε μια πολυπολιτισμική ανταλλαγή ιδεών που θα οξυγονώσει τη σκέψη…
Η «Συνέλευση των Πολιτών» θα επισκεφτεί επτά Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 19 Οκτωβρίου 2013.
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, στις 20:00

Γελαστοί στο δρόμο προς τα εκλογικά τμήματα
Ελάτε στην «Πρωτοβουλία», μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή κωμωδία
της Laurence Cohen και της Catherine Veglio-Boileau
Η «Συνέλευση των Πολιτών» σας χτυπά την πόρτα!

Είσοδος Ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.cie-abulles.eu/assemblee.html
********
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : [email protected] Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ METROPOLIS Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84 BHMA FM 99.5 Ως 3
Ε-go.gr, Ελculture.gr Clickatlife.gr
Culturenow.gr Mediasoup.gr Monopoli.gr In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00 – 22:00.
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00 έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ: Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Keywords
Μιχάλης Κακογιάννης, κυπρος, κυπρου, ιδρυμα μιχαλης κακογιαννης, ιδρυμα, κακογιαννης, φεστιβαλ, bhma fm, athens heart, θεατρο, προβάλλει, ιμκ, film, festival, cohen, καλοκαιρι, αθηνα, βρυξέλλες, http, τηλ, φαξ, business, metropolis, bhma, mediasoup, athens, heart, forthnet, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, athens heart, bhma fm, βερολινο, δωρεαν, ηθοποιοι, λονδινο, ντοκιμαντερ, προγραμμα, ταινιες, υγεια, ωρα, bhma, mail, ανεργια, αννα, αυτια, αφορμη, βρυξέλλες, δευτερα, δειγμα, ευκαιρια, ευρω, ελευθερια, επτα, επιτυχια, ευρωπη, ειδος, υπηρεσιες, ιμκ, χτυπα, προβάλλει, ομαδα, οκτω, παρισι, προγραμματα, σαββατο, συζητηση, συνταξη, σειρα, σκεπτικισμος, σκηνοθετες, ταυρος, ταμιευτηριο, τηλ, ταχυδρομειο, φαξ, χαρα, athens, απο δευτερα, business, cohen, http, εθνικο, festival, heart, film, γλωσσες, λεξεις, mediasoup, metropolis, πληροφοριες, σπυρος, σωτηρης, θεματα
Τυχαία Θέματα