Αόρατη” η περιουσία Πούτιν λέει το CNBC

Κάποτε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έλεγε ότι οι αποδοχές του είναι πενιχρές κι ότι δουλεύει «σαν σκλάβος στη γαλέρα», ενώ αυτοχαρακτηριζόταν ως «ο ταπεινός υπηρέτης» του λαού. Όσο δε για τα ετήσια εισοδήματά του, πέρυσι τα τοποθέτησε σε μόλις 187.000 δολάρια, λιγότερα δηλαδή και από τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία περιλαμβάνονται ένα μικρό διαμέρισμα και τρία φθηνά αυτοκίνητα…Ρεπορτάζ του αμερικανικού CNBC, όμως, διατείνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει πολύ πολύ

περισσότερα.

Η ακριβής περιουσιακή κατάσταση του Πούτιν αποτελεί αγαπημένο θέμα συζήτησης εδώ και πολύ καιρό στα οικονομικά και πολιτικά πηγαδάκια. Και τώρα, που επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο με την κρίση στη Συρία, αναφέρει το CNBC, η ισχύς του και ο πλούτος του μπαίνουν και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής.

Οι τρόποι που έχουν βρει οι πάμπλουτοι Ρώσοι να αποκρύβουν τις περιουσίες τους (offshore εταιρείες, εικονικές εταιρείες και αχυρανθρώπους) τους έχει κάνει στην ουσία «αόρατους» και απρόσβλητους από τις μανιώδεις έρευνες των δημοσιογράφων. Κάπως έτσι και η πραγματική περιουσία του Πούτιν περιβάλλεται από ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου.

Πηγή: Newmoney

Keywords
Τυχαία Θέματα