Την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας οι αγρότες

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν οι αγρότες μαζι με τους πολίτες της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας, ως απάντηση στην «αδιαλλαξία της κυβέρνησης στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους».

Η κυκλοφορία έχει αποκλειστεί στο εθνικό δίκτυο, καθώς εκατοντάδες άτομα βρίσκονται επί της ΠΑΘΕ, με αποτέλεσμα να διεξάγεται από παράδρομους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, «τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία».

«Ο αγώνας που κάνουμε

είναι για μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον».

Ο Β.Μπούτας υπογραμμίζει και τη σημασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που αποφάσισαν οι αγρότες για την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθης.

Όπως δήλωσε: «Πρέπει να βουλιάξει η πλατεία, προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται και να πιέσουμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας».

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει αποφασισθεί, εκπρόσωποι αγροτών να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ, έτσι ώστε να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τον διοικητή του ΟΓΑ, προκειμένου να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι μέχρι να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι από τον κόμβο Νίκαιας, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται στην Π.Α.Θ.Ε από τον κόμβο Κιλελέρ, έως τον κόμβο Πλατυκάμπου.

Στην κυκλοφορία δόθηκε και ο κόμβος της Κουλούρας, τον οποίο είχαν αποκλείσει νωρίτερα συμβολικά οι αγρότες της Ημαθίας, ενώ έχει αποκλεισθεί ο κόμβος των Σφαγείων, στα Βασιλικά.

The post Την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας οι αγρότες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα