Την ΕΡΤ καλούν στο Πολυτεχνείο οι φοιτητές για ιστορική εκπομπή – «Οχυρό» η Αθήνα για την επέτειο

Τους εργαζομένους της ΕΡΤ καλούν να παραστούν τον ιστορικό κτήριο του Ιδρύματος οι φοιτητικοί σύλλογοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) την ημέρα των επετειακών εορτασμών προκειμένου να εκπέμψουν πρόγραμμα μέσα από αυτό.

Χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις απειλές, που φέρονται να έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές προς τη Σύγκλητο, για επέμβαση, εάν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκπέμψουν μέσα από το κτίριο της Πατησίων, ανήμερα της επετείου

της 17ης Νοέμβρη,

Οι 9 φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων πως στο πλαίσιο των απεργιών των διοικητικών υπαλλήλων και με αφορμή τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου «πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε μια σειρά σωματείων από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, απεργούς και άνεργους, να δώσουν το παρόν έτσι ώστε στους καιρούς των απανωτών Μνημονίων, της φτώχιας και του φασισμού, να σηκώσουν και στις δικές τους πλάτες την βαριά κληρονομιά που μας αφήνουν οι νεκροί του ’73».

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι πρυτανικές αρχές δηλώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει τέτοια εκπομπή και πως δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν έρθει σε συνεννόηση με την επιτροπή εορτασμού της επετείου της 17ης Νοέμβρη, που αποτελείται από καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενους στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Δείτε την ανακοίνωση:

Σε αστυνομικό κλοίο η Αθήνα για την επέτειο του ΠολυτεχνείουΠερισσότερους από 7000 αστυνομικούς επιστρατεύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου. Πέρα από την αστυνομική πρεσβεία, θα υπάρξει ισχυρή αστυνομική παρουσία και στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής αλλά και στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Το τεταμένο κλίμα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των μελών της Χρυσής Αυγής ανησυχεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Νοέμβρη, όταν θα γίνει και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

The post Την ΕΡΤ καλούν στο Πολυτεχνείο οι φοιτητές για ιστορική εκπομπή – «Οχυρό» η Αθήνα για την επέτειο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα