Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Νίκου Μίχου αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Νίκου Μίχου με τη θετική ψήφο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, το «παρών» των ΑΝΕΛ και την αρνητική ψήφο της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η επιτροπή Δεοντολογίας.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται

η συνεδρίαση της επιτροπής προκειμένου να εξετάσει το θέμα της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ. Γρέγου, Μπαρμπαρούση, Ματθαιόπουλου, Ζησιμόπουλου και Αλεξόπουλου και αναμένεται να εξετασθούν και τα υπομνήματα που έστειλαν ο προφυλακισμένος βουλευτής , Γιώργος Γερμενής, και ο διαγραφείς βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Στην απολογία του ο Νίκος Μίχος υποστήριξε ότι τα δύο όπλα για τα οποία κατηγορείται (μια καραμπίνα και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών) «τα είχα αφήσει επίτηδες να τα βρει η αντιτρομοκρατική.

«Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω, αλλά δεν το έκανα γιατί τα είχα για την προσωπική μου ασφάλεια και γιατί δεν μου είχαν δώσει άδεια για δεύτερο όπλο που δικαιούμαι, από τη στιγμή που άλλοι βουλευτές έχουν 3,4 και 5 άδειες».

Κατήγγειλε δε, «ο στρατηγός της αστυνομίας και το ίδιο το σύστημα, έχει παραχωρήσει άδεια οπλοφορίας σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και τους έχει για ρουφιάνους και προστατευόμενους μάρτυρες. Ήμουν και είμαι στόχος της τρομοκρατίας, όπως και κάποιοι άλλοι συναγωνιστές μου, όχι μόνο της εν Ελλάδι, αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών, επειδή πάμε κόντρα στο έργο τους, όπως η ΜΙΤ και άλλες μεγάλες που ανέφερα στην επιτροπή».

Σε ότι αφορά στη κατηγορία για ναρκωτικά (βρέθηκε στο σπίτι του ποσότητα ινδικής κάνναβης) δήλωσε ότι, «δεν είμαι ηλίθιος να την αφήσω εκεί αφού θα ερευνούσε η αστυνομία. Ήταν από τον προηγούμενο νοικάρη του σπιτιού, όπως είπε και ο σπιτονοικοκύρης στην αντιτρομοκρατική, ο οποίος είχε βρει και άλλα στο υπόγειο του σπιτιού και τα είχε πετάξει. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω και δεν ήμουν ηλίθιος να τα αφήσω εκεί. Από εκεί και πέρα, η ουσία δεν είναι αυτή, αλλά η δίωξη μου γίνεται για το πολιτικό μου έργο».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος υποστήριξε ότι το όνομά του δεν αναφέρεται πουθενά στη σχετική δικογραφία. Να θυμίσουμε ότι κατηγορείται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο βουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν εμπλέκομαι πουθενά στο πόρισμα των 190 σελίδων, δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά μου. Δεν έχω μαντικές ικανότητες για να ξέρω τι θα κάνει ο κάθε οπαδός της ΧΑ στην Ελλάδα, την Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού, ή αν κάποιος βάλει μπλούζα με τα διακριτική της ΧΑ.»

The post Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Νίκου Μίχου αποφάσισε η Βουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα