Τι θα γίνει με την Τρόικα- Έρχεται ή δεν έρχεται;

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται από το βράδυ της Πέμπτης με την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, καθώς οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες.

Το χορό ξεκίνησε το Reuters, αναφέροντας πως αναβάλεται η έλευση της τρόικας, αν πρώτα δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και δεν προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, της Ελληνικής

Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις των δύο μεγάλων εταιριών ύδρευσης, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά τις πληροφορίες, επιμένοντας πως η άφιξη της Τρόικας θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί την Δευτέρα το βράδυ, ενώ την Τρίτη θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κύριο Γιάννη Στουρνάρα.

Κύκλοι του υπουργού Οικονομικών άφηναν μάλιστα υπονοούμενα ότι η ανακίνηση του θέματος ίσως αποσκοπεί σε άλλου τύπου «παιχνίδια στο εξωτερικό», γύρω από την υπόθεση του ελληνικού χρέους.

Η κατάσταση όμως περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο αργά το βράδυ. Το γραφείο Τύπου του ΔΝΤ επιβεβαίωσε την άφιξη του Πόλ Τόμσεν τη Δευτέρα στην Αθήνα, χωρίς όμως να ισχύουν τα ίδια για την Κομισιόν.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε σχετική ερώτηση, μετά τις διαρροές περί μη έλευσης της τρόικας, έδωσε μια συβιλλική απάντηση λέγοντας:

«Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ το δημοσίευμα του Reuters ότι δεν επιστρέφει στην Αθήνα η Τρόικα

The post Τι θα γίνει με την Τρόικα- Έρχεται ή δεν έρχεται; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα