Τι συζήτησαν Σαμαράς-Βενιζέλος για τα ενεργειακά – Αναλυτικά τα μέτρα της ΔΕΗ για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Αύριο στην Αθήνα ο Γερμανός επίτροπος Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να προστατεύσει ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία δεν δύνανται να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτή η απόφαση ελήφθη από τους κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλο στην πολύωρη σύσκεψη που είχαν στο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών ΥΠΕΚΑ,

Γιάννης Μανιάτη και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με θέμα το ενεργειακό.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», οι κατά τόπους προϊστάμενοι των γραφείων της ΔΕΗ σε συνεργασία με τους δημάρχους θα εντοπίζουν ακραίες περιπτώσεις πολιτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και θα παρεμβαίνουν. Αυτές οι περιπτώσεις συμπολιτών θα είναι εκτός όσων ήδη προστατεύονται από το κοινωνικό τιμολόγιο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μεγάλη συζήτηση και για το θέμα των πλειστηριασμών και σύμφωνα με πληροφορίες από παριστάμενο κυβερνητικό παράγοντα «υπάρχει ήδη πλαίσιο προστασίας για τα φτωχά νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη) και η διαπραγμάτευση με την τρόικα γίνεται για να διευρύνουμε αυτό το πλαίσιο και στα μεσαία στρώματα».

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι διεθνής σχέσεις της χώρας μας στον ενεργειακό τομέα και η πορεία των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες.

Επίσης, συζητήθηκε το κόστος της ενέργειας αλλά και το πώς προχωράει η διαπραγμάτευση της χώρας μας με την Gazprom από την οποία ζητούμε μείωση της τιμής αγοράς του φυσικού αερίου.

Αύριο θα έρθει στην Ελλάδα ο Γερμανός επίτροπος Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, ενώ το συνολικό πλαίσιο του ενεργειακού θα συζητηθεί ξανά σε νέα συνάντηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Δείτε αναλυτικά τις πολιτικές και δυνατότητες της ΔΕΗ για τους ευάλωτους καταναλωτές:

http://www.dei.gr/el/i-dei/kentro-tupou/deltia-tupou/deltia-tupou-2013/dekemvrios-2013/stiriksi-gia-eupatheis-kai-eualwtous-katanalwtes-t

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε όλα τα θέματα που απασχολούν τον τομέα της ενέργειας με ιδιαίτερη έμφαση στα οικονομικά της ενέργειας. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα της προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών και ταυτόχρονα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής βιομηχανίας από το υψηλό ενεργειακό κόστος. Ένα επίσης θέμα που συζητήθηκε είναι οι διεθνείς σχέσεις της Χώρας σε σχέση με το ενεργειακό γίγνεσθαι στην ευρύτερη περιοχή, οι έρευνες υδρογονανθράκων και πώς πολύ σύντομα θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες αυτές. Η σύσκεψη θα συνεχιστεί τις αμέσως επόμενες μέρες».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, είπε τα εξής:

«Το κόστος της ενέργειας είναι κομβικής σημασίας ζήτημα για τη βιομηχανία και για τις θέσεις εργασίας στη βιομηχανία. Γι’ αυτό σήμερα η σύσκεψη επικεντρώθηκε στο ζήτημα αυτό. Επεξεργαζόμαστε λύσεις, έτσι ώστε να υπάρξει μια ελάφρυνση του κόστους για την Ελληνική βιομηχανία. Θα υπάρξει συνέχεια της συζήτησης. Έτσι κι αλλιώς η βιομηχανική πολιτική θα είναι ψηλά στην ατζέντα και της Ελληνικής Προεδρίας».

The post Τι συζήτησαν Σαμαράς-Βενιζέλος για τα ενεργειακά – Αναλυτικά τα μέτρα της ΔΕΗ για τα ευάλωτα νοικοκυριά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα