Τι λέει στο «Π» συνεργάτης του Σαμαρά για τα μέτρα

Καθοριστικής σημασίας θεωρείται η συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη οι πολιτικοί αρχηγοί, προκειμένου να σφραγίσουν το σκληρό πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δις. ευρώ.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η χώρα κινείται στην κόψη του ξυραφιού και πρέπει να φανεί αντάξια των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών της.«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Πρέπει να πάρουμε τώρα αποφάσεις», έλεγε με νόημα στο «Π» συνεργάτης
του πρωθυπουργού, γεγονός που καθιστά σαφές ότι τα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή, το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου.Κοινή είναι άλλωστε η εκτίμηση στο Μαξίμου ότι η ψήφιση των μέτρων θα είναι το διαπραγματευτικό ατού της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 Οκτωβρίου για να μπορέσουμε να πετύχουμε την επιμήκυνση.Μια πρώτη γεύση των εξελίξεων και του κλίματος που υπάρχει στην Ευρώπη για την Ελλάδα θα πάρει ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με τον Μάριο Μόντι, καθώς βούλησή του είναι να γίνει πράξη η συμμαχία των χωρών του Νότου.
Keywords
Τυχαία Θέματα