Τι λέει ένας θανατοποινίτης λίγο πριν την εκτέλεση; – Λόγια της… ύστατης ώρας που έμειναν στην ιστορία!

Μια τεξανή ιστοσελίδα, επιχείρησε να καταγράψει ποια ακριβώς είναι τα τελευταία λόγια ενός θανατοποινίτη, τι λέει δηλαδή, λίγες στιγμές πριν την εκτέλεσή του! Συγκεντρώνοντας στοιχεία από το 1982, – όταν και θεσπίστηκε και καθιερώθηκε η ποινή του θανάτου στο Τέξας -, η ιστοσελίδα κατέγραψε φράσεις από 500 θανατοποινίτες.

Οι φράσεις που ξεστομίζουν οι θανατοποινίτες δείχνουν την ανθρώπινη απόγνωση απέναντι στο επικείμενο τέλος. Πολλοί επιλέγουν τη τελευταία στιγμή της ζωής τους να τονίσουν την αθωότητά τους για άλλη τελευταία φορά, επιμένοντας πως πρόκειται για λάθος των δικαστικών αρχών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί ο Ντέιβιντ Σπενς. το 1997, ο οποίος λίγο πριν να εκτελεστεί, απευθυνόμενος στους γονείς των θυμάτων για τη δολοφονία των οποίων είχε κατηγορηθεί, δήλωσε με πάθος «Θέλω να καταλάβετε ότι λέω την αλήθεια όταν λέω ότι δεν σκότωσα τα παιδιά σας ».

Άλλοι πάλι, λίγο πριν να εγκαταλείψουν τον κόσμο, διακατέχονται από Ερινύες και τύψεις, και αναγκάζονται να παραδεχθούν την ενοχή τους, μήπως και έστω την ύστατη εκείνη ώρα, συγχωρεθούν από τα θύματά τους ή τους συγγενείς τους. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων», είπε ο Κορνήλιος Γκος, ο οποίος πραγματοποίησε διάρρηξη και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. «Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο που θα βοηθούσε, απλά ελπίζω μέσω του Θεού να με συγχωρήσετε».

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που εκφράζουν την πλήρη αποδοχή της τιμωρίας τους, όπως ο Τσαρλς Μπας, ο οποίος καταδικάστηκε για την δολοφονία ενός αστυνομικού και εκτελέστηκε το 1986 σε ηλικία 30 ετών, δηλώνοντας λιτά: «Το αξίζω. Λέω σε όλους αντίο».

Τέλος, κάποιοι δεν έχασαν το χιούμορ τους ούτε την τελευταία στιγμή της ζωής τους. Για παράδειγμα ο Τζεσε Χερνάντεζ ο οποίος επέλεξε να αποχαιρετίσει τον κόσμο, υμνώντας την… ομάδα του! «Go Cowboys!», είπε πριν εκτελεστεί τον Μάρτιο του 2012. Ο Χερνάντεζ καταδικάστηκε σε θάνατο, επειδή χτύπησε με φακό στο κεφάλι ένα 11μηνών αγοράκι και την αδερφή του, τα οποία υποτίθεται πως έπρεπε να τα προσέχει. Το αγοράκι δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Τέλος, ένας άλλος, εν ονόματι Ντέιβιντ Ρέι Χάρις, δε δίστασε να ξεστομήσει το βλάστημο «Κύριε, τιμώντας έναν αληθινό Αμερικανό ήρωα, let’s roll», μένοντας στην ιστορία!

Keywords
Τυχαία Θέματα