Τι κρύβει η επίθεση στον Βαγγέλη Μειμαράκη

Ξαφνικά την περασμένη Κυριακή μεγάλη και έγκριτος εφημερίδα (Real News) δημοσιεύει μία ένορκη κατάθεση-μηνυτήρια αναφορά του 2010, όπου κάποιος κύριος Ζωγραφάκης εμπλέκει τρεις πρώην Υπουργούς της ΝΔ και κυρίως τον νύν ΠτΒ Βαγγέλη Μειμαράκη σε μία γιγαντιαία υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, ύψους 10,4 δις.

Όπως είναι φυσικό από εκείνη την στιγμή ένας μικρός πολιτικός σεισμός έχει ξεκινήσει, που δυστυχώς λαμβάνει και στοιχεία προσωπικής αντιπαραθέσεως μεταξύ του κ. Μειμαράκη και του κ. Χατζηνικολάου, με απρόβλεπτη κατάληξη.

Φυσικά

στην ουσία αυτής της υποθέσεως δεν μπορούμε να μπούμε, μια και ερευνάται τόσο από την Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και από τον ΣΔΟΕ, όμως ευλόγως δημιουργείται ένα βασικό ερώτημα, γιατί τώρα;

Ο δημοσιογράφος και ορθώς απαντά: «το δημοσίευσα τώρα διότι τώρα το βρήκα», και έχει απόλυτο δίκιο, αυτή είναι η δουλειά του. Όμως και ο ίδιος ακόμη στην εκπομπή του την Δευτέρα μετά το δημοσίευμα, αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως ότι δεν γνωρίζει γιατί αυτοί που είχαν στο συρτάρι τους αυτή την υπόθεση δύο χρόνια, αποφάσισαν δύο εβδομάδες πριν την ψήφιση των Μέτρων και το Eurogroup που θα κρίνει την πορεία της χώρας, να διαρρεύσουν αυτή την υπόθεση.

Εάν στόχος τους ήταν η κάθαρση, θα το είχαν διαρρεύσει πολύ νωρίτερα και αν στόχος τους ήταν η δημοσίευση, θα το έκαναν μετά τα μέτρα έτσι ώστε να υπάρχει και περισσότερος δημοσιογραφικός χώρος. Άρα σκοπίμως φρόντισαν να διαρρεύσει αυτή η πληροφορία –η οποία έχει ούτως ή άλλως μηδενική αξία, χωρίς περαιτέρω αποδείξεις- για να δημιουργήσουν πολιτικό ζήτημα στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Χώρα. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι το Λόμπυ της Δραχμής, χρησιμοποίησε την Δημοσιογραφική οξυδέρκεια του κ. Χατζηνικολάου, παίζοντας τα ρέστα του την ώρα που βλέπουν ότι τελικά η Ελλάς δεν θα χρεοκοπήσει και ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κατορθώσει να μας κρατήσει στο Ευρώ. Ε, δεν θα τους κάνουμε το χατήρι, η έρευνα θα προχωρήσει, εάν υπάρχει το πραγματικό στοιχείο να μπούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φυλακή, αλλά θυμηθείτέ το, μετά την ψήφιση των Μέτρων η υπόθεση αυτή θα ξεφουσκώσει αφού όση ζημιά ήταν να κάνει, θα την έχει ήδη κάνει.

Άδωνις Α. Γεωργιάδης

Βουλευτής Β΄Αθηνών ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα