Θύμα απάτης μέσω διαδικτύου γυναίκα στη Σητεία

Μέσω διαδικτύου «χτύπησαν» την πόρτα μιας γυναίκας από τη Σητεία κάποιοι απατεώνες, πλασάροντάς της τη γνωστή ιστορία περί συγγενούς που πέθανε και αμύθητης περιουσίας που κληροδοτεί στον… ξεχασμένο συγγενή. Η γυναίκα έπεσε στα δίχτυα των επιτήδειων και σήμερα «κλαίει» κυριολεκτικά τα 11.000 ευρώ που έδωσε περιμένοντας πολλαπλάσια.

Σύμφωνα με την καταγγελία η γυναίκα δέχτηκε ένα e-mail σύμφωνα με το οποίο γινόταν κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας που είχε αφήσει συγγενής της ο οποίος ζούσε στην

Ισπανία και είχε μόλις πριν λίγο καιρό αποβιώσει.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα, οι επιτήδειοι ανέφεραν ότι η περιουσία άγγιζε τα 6 εκατομμύρια ευρώ και βρισκόταν σε λογαριασμούς ισπανικών τραπεζών. Είχαν μάλιστα στείλει αντίγραφα των λογαριασμών καθώς και τους κωδικούς των λογαριασμών που περιείχαν τα εν λόγω ποσά. Η γυναίκα βλέποντας όλα αυτά τα στοιχεία πείστηκε και απέστειλε τα στοιχεία της προκειμένου όπως της είχαν πει να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταβίβασης της περιουσίας.

Σύμφωνα και με το cretalive.gr, μετά από αρκετά e-mail και επικοινωνία οι επιτήδειοι της ζήτησαν να καταβάλει το ποσό των 11.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι υπηρεσίες που ενεπλάκησαν και να ολοκληρωθεί και το τελευταίο στάδιο της μεταβίβασης των χρημάτων.

Έτσι και έγινε, μόνο που μόλις πήραν τα λεφτά οι επιτήδειοι η επικοινωνία διακόπηκε και φυσικά κληρονομιά η γυναίκα δεν είδε ποτέ. Η γυναίκα ενημέρωσε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα