«Θριλερ» με το πλοίο που μετέφερε 20.000 Καλάσνικοφ

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση με το φορτηγό πλοίο «φάντασμα» που μετέφερε 20.000 όπλα τύπου Καλάσνικοφ, αφού μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει τόσο ποιος είναι ο πλοιοκτήτης του πλοίου και σε ποιον ανήκει το εμπόρευμα, όσο και ποιος θα ήταν ο τελικός του προορισμός. To πλοίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Ρόδου από την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο έλεγχος του φορτίου θα διαρκέσει μέρες.

Το υπουργείο Ναυτιλίας χαρακτηρίζει την υπόθεση ιδιαίτερα σοβαρή αφού πρόκειται «για παραβίαση εμπάργκο, δεδομένου ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά

κατευθύνονταν προς περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως εμπόλεμες (είτε στη Συρία, είτε τη Λιβύη)».

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εσπευσμένα στη Ρόδο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει οι εξής διαπιστώσεις:

- Το πλοίο είναι έμφορτο με σφαίρες και οπλισμό, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εφικτό να ανοιχθούν όλα τα κιβώτια, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες

- Το ίδιο το πλοίο δεν πληροί τους κανόνες ασφαλείας και γι’ αυτό θα κρατηθεί

- Σύμφωνα με τις φορτωτικές, αλλά και τις δηλώσεις του πληρώματος, οι οποίες, όπως υπογράμμισε και ο υπουργός, είναι αντιφατικές μέχρι αυτή τη στιγμή, το πλοίο κατευθυνόταν προς χώρες της Μεσογείου που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. «Σε αυτές τις χώρες απαγορεύεται από τον ΟΗΕ να πηγαίνουν όπλα και σφαίρες και εμείς τηρώντας τις διεθνείς μας υποχρεώσεις οφείλουμε να κρατήσουμε το πλοίο για όσο χρόνο χρειαστεί», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ενώ ενημέρωσε πως μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόνο σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει οπλισμός όπως λένε και τα παραστατικά. «Δεν έχουμε ανοίξει όλα τα εμπορευματοκιβώτια. Έχουμε ανοίξει μόνο αυτά τα οποία ήταν προσβάσιμα. Περιμένουμε να έρθει ο γερανός για να μπορέσουμε να ξεφορτώσουμε και να ελέγχονται ένα – ένα τα εμπορευματοκιβώτια», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι για το άνοιγμα των εμπορευματοκιβωτίων έχουν έρθει οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος ώστε να ελέγξουν αν είναι παγιδευμένα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε συγχαρητήρια ους άνδρες και στις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος λέγοντας, «σε ακόμα μία περίπτωση έδειξαν πως τα θαλάσσια σύνορα της χώρας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ότι ελέγχονται, επιτηρούνται με επάρκεια και ότι η χώρα είναι ικανή να ανταποκριθεί στις διεθνείς της υποχρεώσεις, ελέγχοντας τα ύποπτα πλοία και φορτία που περνούν μέσα από τη θάλασσά μας».

The post «Θριλερ» με το πλοίο που μετέφερε 20.000 Καλάσνικοφ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα