Θετική αντίδραση της Κομισιόν στις μεταρρυθμίσεις του Ερντογάν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τη δέσμευση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για ενισχυμένο ρόλο του κοινοτικού κεκτημένου στις μεταρρυθμίσεις της Τουρκίας, σύμφωνα με την δήλωση σήμερα στις Βρυξέλλες του Πέτερ Στάνο, εκπροσώπου του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Στέφαν Φούλε, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις μεταρρυθμίσεις του Τούρκου πρωθυπουργού.

Όπως ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος, η Επιτροπή αναμένει το πλήρες κείμενο αυτού του πακέτου εκδημοκρατισμού και θα το

αναλύσει διεξοδικά. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πληρούν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες της ΕΕ σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης άλλων γλωσσών εκτός της τουρκικής, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, τις θρησκευτικές ελευθερίες, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, τα μέτρα για την ισότιμη κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση, αλλά και τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

«Αναμένουμε να υπάρξει πρόοδος σε όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά και συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων», είπε ο Π. Στάνο, ο οποίος τόνισε ότι το πακέτο θα αντανακλάται στην έκθεση προόδου που θα υιοθετήσει η Κομισιόν στις 16 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα