Θεσσαλονίκη: Μέτρα αντιμετώπισης για την κακοκαιρία

Συμμετείχαν Πυροσβεστική, Αστυνομία και ΕΚΑΒ

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πραγματοποίησε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης στον απόηχο των καταστροφών στη Ρόδο.

Επί τάπητος τέθηκαν τα μέτρα προετοιμάσιας, τα οποία περιλάμβάνουν καθαρισμό φρεατίων και ρεμάτων, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και επαγρύπνηση των αρμόδιων φορέων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Γεώργιος Τσαμασλής απηύθυνε έκκληση προς τους δήμους να διαθέσουν τα οχήματά τους για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων φαινομένων, ενώ κάλεσε όλους τους φορείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια, αλλά εάν συνεργαστούμε όλοι, μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να συντονιστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εθελοντικές ομάδες, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε όποιο περιστατικό κληθούμε να αντιμετωπίσουμε φέτος το χειμώνα», τόνισε ο κ. Τσαμασλής.

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βασίλειος Τουλίκας επεσήμανε ότι «με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι εθελοντές δήλωσαν ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα που θα σημειωθούν».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, εκπρόσωποι δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, των Δασαρχείων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και εθελοντικών ομάδων, καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς.

The post Θεσσαλονίκη: Μέτρα αντιμετώπισης για την κακοκαιρία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα