“Θερμή” νύχτα στο Κίεβο – Σε ισχύ οι νόμοι για αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον διαδηλωτών

Νύχτα συγκρούσεων ήταν η σημερινή στο Κίεβο, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ και πέτρες που αποσπούσαν από τους λιθόστρωτους δρόμους, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία διέλυσε ένα οδόφραγμα και έναν καταπέλτη που είχαν στήσει οι διαδηλωτές, ενώ οι οπαδοί της αντιπολίτευσης κυνηγούσαν ύποπτους ως προβοκάτορες, με αποτέλεσμα νωρίς το πρωί να έχουν συλλάβει

αρκετούς νεαρούς. Άλλωστε, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο, προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι η κυβέρνηση στέλνει πληρωμένους κακοποιούς για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση.

Δεν πρέπει να παραληφθεί το γεγονός ότι η εφημερίδα του ουκρανικού κοινοβουλίου «Γκόλος Ουκράινι» (Η φωνή της Ουκρανίας) δημοσίευσε σήμερα τους νόμους που καθιστούν αυστηρότερες τις κυρώσεις εναντίον των διαδηλωτών, για την υιοθέτηση των οποίων σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα βίαιες συγκρούσεις στο Κίεβο.

Σύμφωνα με αυτούς τους νόμους, οι κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν στους διαδηλωτές φτάνουν μέχρι και σε φυλάκιση 5 μηνών.

The post “Θερμή” νύχτα στο Κίεβο – Σε ισχύ οι νόμοι για αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον διαδηλωτών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα