Θέμα συνεδρίασης ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Εξελίξεις σε Ελλάδα – Κύπρο

Με βάση τις τρέχουσες τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο, ο Α. Τσίπρας, αναμένεται να δώσει τις κατευθυντήριες πολιτικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου στις 10-14 Ιουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για εκβιαστικές πολιτικές

και τιμωρητικές συμπεριφορές εκ μέρους των ηγετικών κύκλων της Ευρωζώνης, παρατηρώντας πάντως στρατηγικό αδιέξοδο στη συμπεριφορά τους.

Για τα «προϋπάρχοντα γεωστρατηγικά σχέδια» στην περιοχή και για κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κύπρος, θα γίνει εκτενής αναφορά στο κείμενο της εισήγησης που θα τεθεί προς συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή. Επιπρόσθετα, θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της Συμμαχίας του Νότου, αλλά και της ενεργού συμπόρευσης με τους εργαζόμενους του Βορρά, με στόχο την επαναθεμελίωση της Ευρώπης σε βάσεις αλληλοσεβασμού και ισοτιμίας.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖA κατηγορώντας την κυβέρνηση Σαμαρά αναφέρει ότι: «Δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια».
Ενώ σχετικά με τις επιδιώξεις του κόμματος συμπληρώνει ότι θέλει:«συνεργασία των δυνάμεων από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την ριζοσπαστική οικολογία ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά», «σε κάθε περίπτωση προεκλογικές ή μετεκλογικές συνεργασίες και συμμαχίες πρέπει να έχουν την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής ή των οργάνων και σωμάτων που θα καθορίσει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ» .

Keywords
Τυχαία Θέματα