Θέατρο : Fuerza Bruta

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο θέατρο Badminton, ανάμεσα σε φώτα στρομπ, υπερυψωμένες πισίνες με νερό και δυνατά beats, ο θίασος του γνωστού μας «De La Guarda», παρουσίασε την ανατρεπτική παράσταση «Fuerza Bruta» σε μια αξέχαστη, «δυνατή» βραδιά.

Σε ένα θέαμα που δύσκολα μπορεί κανείς να περιγράψει με λόγια, χορεύτριες λικνίζονται σε μια εναέρια πισίνα που μοιάζει με υδάτινο ουρανό, δυο κοπέλες τσακώνονται τρέχοντας σε έναν κάθετο

τοίχο από… αλουμινόχαρτο, αψηφώντας τη βαρύτητα κι ένας σοβαρός κύριος με κοστούμι, τρέχει δαιμονισμένα περνώντας μέσα από τοίχους… Καλώς ήλθατε στην «ωμή βία», τη «Fuerza Bruta», μια παράσταση που μας εισάγει σε έναν κόσμο διαφορετικό, γεμάτο φώτα, δυνατή μουσική, κίνηση και συναισθήματα.

Δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη παράσταση, εδώ και πέντε χρόνια γνωρίζει την απόλυτη αποθέωση στη Νέα Υόρκη. Ούτε φυσικά, το ότι τα εισιτήρια γίνονται «καπνός» και 800 άνθρωποι γεμίζουν κάθε μέρα τον χώρο του Badminton. Οι θεατές, αφού φτάνουν στον χώρο του θεάτρου, οδηγούνται στον κάτω όροφο κι από μια μικρή, σχεδόν μυστική, πόρτα περνούν από έναν κλειστοφοβικό διάδρομο, ακολουθώντας τα δυνατά ντεσιμπέλ, για να φτάσουν σε έναν μεγάλο χώρο όπου όρθιοι για 70 λεπτά θα απολαύσουν ένα διαφορετικό υπερθέαμα.

Οι οδηγίες ήταν σαφείς από την αρχή: «για την ασφάλειά σας, πρέπει να κινείστε στον χώρο σύμφωνα με τις παροτρύνσεις του προσωπικού». Εκτός από τη δυνατή μουσική και τη διάθεση για χορό που σου δημιουργούσε το γενικότερο κλίμα, ήταν από την αρχή κατανοητό, ότι η παράσταση δεν θα σε άφηνε να ησυχάσεις ούτε δευτερόλεπτο.

Ανάμεσα σε καπνούς και έντονα φώτα, ασταμάτητο τρέξιμο, εναέρια ακροβατικά και υδάτινους στροβιλισμούς, το κοινό πήγαινε κι ερχόταν. Πότε δεξιά, πότε αριστερά, πότε μέσα σε καπνούς και δυνατό αέρα και πότε κάτω από χαρτοπόλεμο, δεν έμεινε στιγμή αμέτοχο. Ακόμα και τις φορές που απλά κοιτούσε εκστασιασμένο τους πρωταγωνιστές, το μυαλό και η καρδιά του ήταν δοσμένα απόλυτα στο θέαμα.

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν οι μαγικές στιγμές που παρακολουθήσαμε με το κεφάλι στραμμένο στον ουρανό και τέσσερις χορεύτριες να τα δίνουν όλα, μέσα σε μια τεράστια διάφανη τέντα με νερό, πάνω ακριβώς από τα κεφάλια μας. Διασκέδαζαν χορεύοντας μέσα σε έναν υδάτινο κόσμο, λίγα μόλις εκατοστά από πάνω μας, που πότε τον άγγιζες και πότε τον έχανες. Άλλοτε οι εικόνες θύμιζαν στιγμιότυπα από υποθαλάσσια ντοκιμαντέρ, στα οποία παρατηρεί κανείς τη θάλασσα από το βυθό, με τον ήλιο να σε τυφλώνει κι άλλοτε το έμβρυο στην κοιλιά της μητέρας του να κολυμπά γαλήνιο. Εικόνες μοναδικής αισθητικής και ομορφιάς σε κέρδιζαν, ενώ οι χορευτές έδιναν τα μέγιστα, αποδεικνύοντας ότι έχουν αξιοθαύμαστα αποθέματα αντοχής και δύναμης.

Η Fuerza Bruta, με καλοπροαίρετη «βία», καταφέρνει να μας διώξει κάθε αρνητικό συναίσθημα, κάνοντάς μας να κοιτάξουμε ψηλά, να γελάσουμε, να χορέψουμε, να τρομάξουμε, να κουνηθούμε και να… βραχούμε.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα και τους παραγωγούς, τον δημιουργό Diqui James

Keywords
Τυχαία Θέματα