Ταμήλος: Το ταξίδι Σαμαρά μπορεί να βάλει τις βάσεις για μια αξιόπιστη ελληνοκινεζική συνεργασία


Ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Ταμήλος μίλησε αποκλειστικά στο «Π» για το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα ενώ δεν δίστασε να κάνει τις δικές του προβλέψεις.

«Η Κίνα είναι η χώρα των μεγάλων αντιθέσεων. Από τη μία βλέπεις ανάπτυξη τρομερή και από την άλλη υπάρχει διαφορά επιπέδων», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του νομού Τρικάλων.

Για τους στόχους του ταξιδιού ο κ. Ταμήλος είπε «Το στοίχημα είναι να σταθούμε

αξιόπιστοι εταίροι στην προσπάθεια των Κινέζων να βάλουν πόδι στην Ευρώπη. Θέλουμε συνεταίρους με μακροπρόθεσμους στόχους, θέλουμε να εμπιστευτούν τους Έλληνες.»

«Σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο κ.Καραμανλής, αυτό το ταξίδι μπορεί να βάλει τις βάσεις για μια αξιόπιστη και σε βάθος χρόνου ελληνοκινεζική συνεργασία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ταμήλος.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Ταμήλος τόνισε: «Η Κυβέρνηση μπορεί να δώσει τις εγγυήσεις που ζητούν οι Κινέζοι για να συνεργαστούν με την Ελλάδα. Πρέπει να στοχεύσουμε στη νέα οικονομική τάξη της Κίνας».

Άλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι ο κ.Ταμήλος, όταν ήταν δήμαρχος Τρικκαίων, είχε αδελφοποιήσει τα Τρίκαλα με την πόλη Μπα Ναν, την οποία και επισκέφθηκε και έτυχε θερμής υποδοχής από τους 860.000 κατοίκους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα