Ταμείο κατασπατάλησης και αδιαφάνειας

Μπορεί ο πρωθυπουργός να δηλώνει ότι έχει αρχίσει να βλέπει φως στο τούνελ, όμως με τα όσα διαδραματίζονται από ορισμένους διοικητές οργανισμών, το μόνο σίγουρο είναι ότι στην παρούσα φάση η χώρα βρίσκεται στο πιο βαθύ σκοτάδι της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και της αδιαφάνειας.
Τρανό παράδειγμα αποτελούν τα όσα διαδραματίζονται στο ΕΤΕΑΝ, το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, που από κύριο χρηματοδοτικό εργαλείο των

μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων το 2009 έχει εξελιχθεί σήμερα σε «βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών, ευρισκόμενο σε πλήρη επιχειρησιακή αδράνεια.
Οπως αποκαλύπτει το «Π», η διοίκηση του πρώην ΤΕΜΠΜΕ προχωρά διαρκώς σε «εργολαβίες» υπηρεσιών, παρότι ο αριθμός των υπαλλήλων είναι διπλάσιος σε σχέση με το 2009, καθώς εντάχθηκαν στο Ταμείο οι εργαζόμενοι του ΕΟΜΜΕΧ και παρότι πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό που διαχειριζόταν επί σειρά ετών πλήθος κοινοτικών προγραμμάτων.
Θα μπορούσε κανείς έστω να στρέψει τη ματιά του αλλού, αν όλες αυτές οι δαπάνες είχαν αντίκρισμα, όμως, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ενώ το πρώτο εννεάμηνο του 2009 το τότε ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων) εγγυήθηκε 56.000 συμβάσεις χαμηλότοκων δανείων, ενώ επί ΠΑΣΟΚ η αποδοτικότητά του έπεσε κατακόρυφα στις 3.000 εγγυήσεις, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως σήμερα δεν έχει συναφθεί έστω και μία συμφωνία εγγυοδοσίας!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο «Παρασκήνιο» του Σαββάτου που κυκλοφορεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα