Τα σπίτια- καρφιά της Κίνας: Οι κάτοικοι αντιστέκονται στην κατεδάφισή τους (ΦΩΤΟ)

Ένα μοναδικό φαινόμενο έχει δημιουργηθεί σε διάφορες επαρχίες της Κίνας με διάσπαρτα σπίτια «καρφιά»ή αλλιώς «dingzihu». η ονομασία τους οφείλεται στο ότι οι ιδιοκτήτες τους αρνούνται να λάβουν αποζημίωση για την κατεδάφισή τους.

Απολαύστε τις εκπληκτικές φωτογραφίες:

Σπίτι «καρφί» σε σταυροδρόμι του Pinghe νοτιανατολικά της Κίνας, στην επαρχία Fujian, το Νοέμβριο του 2013. Η κυβέρνηση προχώρησε στην κατεδάφιση του μεγαλύτερου μέρους της πολυκατοικίας, αλλά ένας

ιδιοκτήτης αρνείται να φύγει.

Ένας μοναχικός κάτοικος περιβάλλεται από πολυκατοικίες βίλες στο Suzhou, στην επαρχία Jiangsu, τον Ιούλιο του 2013.

Η Zheng Meiju ζούσε επί ένα χρόνο στο εν μέρη κατεδαφισμένο σπίτι της στο Rui’an, στην επαρχία Zhejiang, τον Ιούλιο του 2013. Μέχρι το νερό και το ρεύμα της είχαν κόψει.

Δύο σπίτια «καρφιά» στο Yichang, την κεντρική πόλη της επαρχίας Hubei, τον Απρίλιο του 2013. Οι αρχές κατά διαστήματα έκαναν διακοπή ρεύματος και νερού σε νυχτερινή επιχείρηση.

Ένας εργάτης εργάζεται δίπλα στο σπίτι του 75χρονου Yao Baohua’s στο Changzhou, στην ανατολική επαρχία Jiangsu.

Τεχνητοί τάφροι σε ένα εργοτάξιο στο χωριό Yangji, στο Guangzhou, πέρυσι. Οι τάφροι δημιουργήθηκαν από τους κατοίκους που απομακρύνθηκαν με τη βία από τα σπίτια τους.

Το πιο φημισμένο σπίτι «καρφί» βρίσκεται στη μέση του δρόμου στο Wenling, στην επαρχία Zhejiang. Ανήκει σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων οι οποίοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

Μια γυναίκα κείτεται στο έδαφος μετά τις μάταιες προσπάθειές της να αποτρέψει την κατεδάφιση του σπιτιού της στο χωριό Yangji, στο Guangzhou.

Η ιδιοκτήτρια Zhao Xing προσπαθεί να συλλέξει νερό γύρω από το σπίτι της στο οποίο έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό από το 2010. Βρίσκεται στο Kunming, στην επαρχία Yunnan.

Σπίτι καρφί που έχει καταστραφεί εν μέρει το 2010. Βρίσκεται στο Hefei, στην επαρχία Anhui .

Εξαώροφο πολυκατοικία που ανήκει στο Shenzhen το 2007. Ανήκει στον Choi Chu Cheung και τη σύζυγό του Zhang Lian-hao.

Ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην κορυφή ενός βουνού, στο Chongqing, νοτιοδυτικά της Κίνας, το 2007.

The post Τα σπίτια- καρφιά της Κίνας: Οι κάτοικοι αντιστέκονται στην κατεδάφισή τους (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα