Τα «σάρωσε» όλα η φωτιά στην Αρκαδία

Συνολικά 35.000 στρέμματα καμένης γης αγγίζει ο τελικός απολογισμός των καταστροφών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά της Αρκαδίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών , όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Όπως είπε, τα συνεργεία καταγραφής ζημιών του ΕΛΓΑ βρέθηκαν σήμερα στα χωριά Ανεμοδούρι και Ρούτσι ενώ θα συνεχίσουν το έργο της καταγραφής και στα υπόλοιπα χωριά. Στο μεταξύ ξεκίνησε, η παροχή μικρής βοήθειας σε όλους τους πληγέντες με τη χορήγηση προνοιακού επιδόματος, ύψους 600 ευρώ

σε κάθε νοικοκυριό.

Ο κ. Γιαννακούρας δήλωσε επίσης ότι κλιμάκιο της υπηρεσίας Αντισεισμικού Σχεδιασμού (ΥΑΣ) θα επισκεφτεί την πληγείσα περιοχή τις επόμενες ημέρες, για έλεγχο και καταγραφή των κτιρίων που υπέστησαν ζημιά από τη φωτιά. Τη Δευτέρα, καθορίστηκαν οι επιτροπές με μηχανικούς της περιφέρειας και από την Τρίτη δύο συνεργεία θα ξεκινήσουν καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί στις υποδομές, κυρίως σε δρόμους και γεφύρια χειμάρρων και ποταμών, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις, ενόψει του χειμώνα, καθώς και παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, όπου αυτή κριθεί αναγκαία.
Ειδική επιτροπή συστάθηκε και από το τμήμα Εμπορίου που θα κάνει καταγραφή των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη φωτιά, όπως ελαιοτριβεία και τυροκομεία, ενώ από τον δήμο Μεγαλόπολης έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, για παροχή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους που έχουν ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα