Τα Ρωσικά βοηθούν τον Τουρισμό, λέει ο Μπουτάρης

Την ανάγκη οι Έλληνες να μάθουν Ρωσικά εξέφρασε, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες καταφθάνουν στην πατρίδα μας για να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Για να μείνουν εδώ οι Ρώσοι πρέπει να νιώσουν οικεία στην Ελλάδα.

Ο

Γιάννης Μπουτάρης, σε ομιλία του, προέτρεψε όσους ασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα (οδηγοί ταξί, έμποροι, ξενοδόχοι, κτλ), να εντάξουν στο λεξιλόγιο τους κάποιες ρωσικές λέξεις προκειμένου να συνεννοούνται με τους Ρώσους τουρίστες

Για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος, εξέφρασε την πρόθεσή του να παραχωρηθεί αίθουσα στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου επαγγελματίες του τουρισμού ή που εξυπηρετούν τουρίστες, να μπορούν να παρακολουθήσουν, δωρεάν, ταχύρυθμα μαθήματα.

«Καλό είναι να μάθουν 200 – 300 λέξεις για να συνεννοούνται με τους Ρώσους που έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Λίγα αγγλικά ξέρουν όλοι, όμως οι Ρώσοι που βρίσκονται στην πόλη νιώθουν σαν να είναι στον Αμαζόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Τέλος αναφορά έγινε και στον προσκυνηματικό τουρισμό, εξαιτίας των εορτασμών που θα γίνουν στη συμπρωτεύουσα, για τα 1150 χρόνια που συμπληρώνονται από την αναχώρηση των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου από τη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη διάδοση του χριστιανισμού μεταξύ των Σλάβων.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα