Τα… πάντα κρίνονται σήμερα για τον Σαρκοζί

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα, Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να εξηγήσει το ρόλο του στο πολύκροτο σκάνδαλο Μπετανκούρ, δηλαδή την υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης του κόμματος του το 2007 από την πλούσια κληρονόμο της L’ Oreal, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις από την εταιρεία.

Από τον περασμένο Μάιο, όταν ηττήθηκε από τον Φρανσουά Ολάντ, ο «κύριος μπλινγκ – μπλινγκ», όπως τον αποκαλούν, δεν καλύπτεται από την προεδρική ασυλία.

Η γαλλική Δικαιοσύνη ερευνά τις πληροφορίες ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2007 συνεργάτες του πρώην προέδρου έλαβαν περί τις 150 χιλιάδες ευρώ από την Μπετανκούρ με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις.

Όπως τονίζουν τα γαλλικά ΜΜΕ, από την έκβαση της υπόθεσης θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό εάν ο Σαρκοζί θα επιχειρήσει μία δυναμική επιστροφή στην πολιτική σκηνή, την ίδια ώρα μάλιστα που οι Γάλλοι ψηφοφόροι επιθυμούν διακαώς την επάνοδό του στα κοινά, λόγω της ανικανότητας του Ολάντ να χαλιναγωγήσει την οικονομική κρίση στη Γαλλία.

πηγή: http://www.lykavitos.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα