Τα μηνύματα που θα στείλει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη ΔΕΘ

Απολογισμό του κυβερνητικού του έργου θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το μεσημέρι του Σαββάτου. Παράλληλα, θα σκιαγραφήσει «το όραμά του για το μέλλον».

Όσον αφορά τον απολογισμό το ισχυρό χαρτί του κ. Σαμαρά θα είναι η σταθεροποίηση της χώρας και η αποτροπή του κινδύνου εξόδου από το ευρώ. Άλλωστε

ειδικά το στοιχείο της σταθερότητας, δεδομένων των εξελίξεων με τη Συρία, είναι ένα βασικό όπλο και στις επαφές του πρωθυπουργού με παράγοντες από το εξωτερικό. Παράλληλα ο κ. Σαρμαράς θα υποστηρίξει ότι η χώρα ανακάμπτει και γίνεται ελκυστική για επενδύσεις καθώς επίσης ότι υπάρχει ξένο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις ενώ θα ξεπεραστεί και το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ.

Δεν θα λείψουν οι αναφορές και η αποφασιστικότητα για τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που θα συνεχιστούν ενώ θα υπάρξουν και επιθετικές αναφορές σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή τονίζοντας παράλληλα ότι με το ΠΑΣΟΚ με το οποίο συνεργάζονται για την σωτηρία του τόπου θα εξαντλήσουν την τετραετία.

Σε δεύτερο επίπεδο ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει και την κοινωνική ατζέντα υποσχόμενος ότι με το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου θα είναι σε θέση η κυβέρνηση από το 2014 να δώσει κοινωνικό μέρισμα και να αρχίσει την αποκατάσταση των αδικιών, όπως άλλωστε προβλέπεται και σε κείμενο συμφωνίας με την Τρόικα από τον Δεκέμβριο του 2012.

Κυρίως όμως ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει το μήνυμα ότι «οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες και να δημιουργήσει όραμα για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και από τους τοποτηρητές των δανειστών». Η κοινωνική ατζέντα που θα είναι ούτως ή άλλως περιορισμένη περισσότερο θα στηρίζει την αξιοπιστία των υποσχέσεων για το προσεχές μέλλον παρά θα απαντά στις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας. «Θα πρέπει η ομιλία του να είναι οραματική» λέει στέλεχος του επιτελείου και προσθέτει «ο φόβος πλέον δεν αρκεί, πρέπει η κοινωνία να πεισθεί ότι το τέλος του δρόμου είναι κοντά και ότι θα υπάρξει ελπίδα». Η κυβέρνηση θεωρεί ότι για να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της θα πρέπει να αποφύγει την κοινωνική αναταραχή και το πολιτικό ατύχημα που όπως προπαγανδίζει “θα έχουν αποτέλεσμα να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού”.

Η «ολοήμερη» επίσκεψη του πρωθυπουργού, που δεν περιλαμβάνει όπως άλλωστε και πέρυσι, την μεγάλη ομιλία στις παραγωγικές τάξεις και την συνέντευξη Τύπου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί του Σαββάτου, με τα εγκαίνια της 78η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα μιλήσει σε ακροατήριο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και αρχών.

Πώς θα κινηθούν στη ΔΕΘ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Δύο φορές θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας. Η πρώτη αύριο για να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕΑΔΕΔΥΕΚΘΕΔΟΘ και η δεύτερη το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (13-14-15/9).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου για να συναντηθεί στις 10 το πρωί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. και μια ώρα αργότερα, στις 11:00, να μιλήσει σε εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα μείνει τέσσερις μέρες στη Θεσσαλονίκη, από τη Δευτέρα 9/9 μέχρι και την Πέμπτη 12/9 και η επίσκεψή του θα περιλαμβάνει ομιλίες (ανάμεσά τους και αυτή στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ) και τη συνέντευξη τύπου την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 11/9 και την Πέμπτη 12/9, θα μιλήσει σε αγρότες και κομματικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ πριν παραχωρήσει στις 12:00 της Πέμπτης την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου. Το βράδυ του Σαββάτου (9.30μ.μ.) θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Keywords
Τυχαία Θέματα