Τα “κενά” στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Μαραθώνια συνάντηση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, είχαν την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με το κλιμάκιο της τρόικας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε σε όλα τα διαρθρωτικά ζητήματα, τις αποκρατικοποιησεις και τις δαπάνες του δημοσίου, όπως επίσης και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Η επόμενη επαφή των δύο πλευρών αναμένεται το Σάββατο το πρωί στην οποία αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων και το θέμα

των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν «κενά» σε όλους τους τομείς των διαπραγματεύσεων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αφιερώθηκε πολύ λίγος χρόνος στο δημοσιονομικό κομμάτι των διαπραγματεύσεων, με τις συζητήσεις να εστιάζουν περισσότερο στο μέγεθος της ύφεσης, όπου υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, τη στιγμή που οι εταίροι ζητούν κι άλλα μέτρα.

Να σημειωθεί ότι στις συζητήσεις της Παρασκευής συμμετείχαν, εκτός από το οικονομικό επιτελείο, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Γιάννης Εμίρης, μαζί με τον πρόεδρο, Τάκη Αθανασόπουλο, ενώ πηγές του Ταμείου προβλέπουν ότι ως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί και τα τυπικά για την πώληση των κρατικών λαχείων, ενώ μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2013, θα έχουν αποκρατικοποιηθεί ΔΕΠΑ και ΟΠΑΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα