Σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης για το ΦΠΑ στην εστίαση

Με τους εκπροσώπους των κλάδων εστίασης και τουρισμού θα συναντηθεί την Κυριακή στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση θα μετάσχουν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες), του ΣΕΤΕ (τουριστικές επιχειρήσεις) και της Ομοσπονδίας Εστιατόρων.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναμένεται να προτείνει,

κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, την εφαρμογή τριήμερου λουκέτου στους καταστηματάρχες που αρνούνται να κόψουν αποδείξεις, αλλά και τη διαγραφή των οριστικά καταδικασθέντων επιχειρήσεων για φοροδιαφυγή από τα μητρώα των συνδέσμων που είναι εγγεγραμμένες.

Επίσης, θα προτείνει και την αναγραφή της μείωσης του ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να είναι ενήμερος για τη νέα τιμή που διαμορφώνεται στο προς πώληση προϊόν μετά τη μείωση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως από τους πρώτους 1.088 ελέγχους του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις εστίασης, ενοικιαζόμενες κατοικίες και ξενοδοχεία προέκυψαν 2.473 παραβάσεις σε 538 επιχειρήσεις.

Τον Αύγουστο πάντως οι Ράμπο του ΣΔΟΕ ξεκινούν σαφάρι σε όλη την Επικράτεια. Ο σχεδιασμός των ελεγκτικών μηχανισμών για μη έκδοση αποδείξεων περιλαμβάνει σειρά “επισκέψεων” σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, οργανωμένες παραλίες και μπιτς μπαρ προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάσεις.

Η εκστρατεία είσπραξης του ΦΠΑ αναμένεται να συνεχισθεί και μετά τον Σεπτέμβριο, και να επεκταθεί πέραν της εστίασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα