ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθούν πλήρως εξοπλιστικά, μεταναστευτικό και λαθρεμπόριο καυσίμων

Την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολές τους, αναφορικά με τη διαφθορά στα εξοπλιστικά προγράμματα, «την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, τη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από το λαθρεμπόριο καυσίμων και την πώληση νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή τους στον Πρόεδρο

της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τ. Νεράντζη, οι βουλευτές Ν. Βούτσης, Θ. Δρίτσας, Ζ. Κωνσταντοπούλου και Π. Λαφαζάνης ζήτησαν:

α). να κληθούν να προσέλθουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, η Αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θ. Δαβάκης, ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Δημ. Γεωργιόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων Πολ. Αδαμίδης και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων προκειμένου να ενημερώσουν την Επιτροπή για την διαδικασία και τα όργανα με τα οποία το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξασφαλίζει την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, τις υφιστάμενες διαδικασίες ελέγχου των αναδόχων δημοσίων συμβάσεων στον τομέα της Άμυνας, τα υλικά μέσα και τον μέσο χρόνο ολοκλήρωσης τέτοιων ελέγχων, καθώς και υφιστάμενους μηχανισμούς αποκλεισμού εταιρειών, που χρησιμοποίησαν αθέμιτα και παράνομα μέσα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος

β. να κληθούν να προσέλθουν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Ν. Παπαγιανόπουλος, ώστε να διερευνηθούν στη βάση των καταγγελιών και δημοσιευμάτων κατά πόσο η Ελληνική Αστυνομία τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους του ελληνικού κράτους.

γ. να κληθεί να προσέλθει ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή για το ζήτημα της λαθρεμπορίας καυσίμων και αμέσως μετά να αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Παράλληλα, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων Λ. Τσαβδαρίδη οι Βουλευτές Γ. Βαρεμένος, Θ. Δρίτσας, Αγν. Καλογερή και Β. Χατζηλάμπρου ζήτησαν να κληθούν να προσέλθουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, η Αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θ. Δαβάκης, ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Δημ. Γεωργιόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων Πολ. Αδαμίδης, προκειμένου να ενημερώσουν την Επιτροπή για καίρια ερωτήματα σχετικά με το ποιοι, πότε, πώς και γιατί εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

The post ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθούν πλήρως εξοπλιστικά, μεταναστευτικό και λαθρεμπόριο καυσίμων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα