Συρία: Νέα επίθεση από αέρος – 25 οι νεκροί

Βαρέλια γεμάτα δυναμίτιδα έπεσαν από αέρος το Σάββατο σε πολυσύχναστη αγορά στο Χαλέπι, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 άτομα. Η επίθεση άφησε συντρίμμια αποδεικνύοντας τη βαρβαρότητα.

Χωρίς τέλος η εμφύλια σύρραξη

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει πως η συγκεκριμένη ενέργεια του συριακού στρατού δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Από την επίθεση καταστράφηκε τμήμα νοσοκομείου της περιοχής, ενώ ο απολογισμός θεωρείται σίγουρο πως θα αυξηθεί.

Εν τω μεταξύ, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ διαβίβασε στον Πάπα Φραγκίσκο μήνυμα με τις θέσεις της Δαμασκού εν όψει των συνομιλιών της

Γενεύης, οι οποίες ξεκινούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στις 22 Ιανουαρίου.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ζήτησε να «συνεχίσουμε να παρακαλούμε τον Κύριο να δείξει έλεος έναντι του μαρτυρίου που υφίσταται ο αγαπημένος μας λαός της Συρίας και να φωτίσει τα εμπλεκόμενα στη διαμάχη μέρη να θέσουν τέρμα σε όλη τη βία και να εγγυηθούν την πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια».

Τέλος, ο Ποντίφικας έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει στον τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 100.000 ανθρώπους.

The post Συρία: Νέα επίθεση από αέρος – 25 οι νεκροί appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα