«Σύννεφα» και πάλι στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – «58»

Κινδυνεύει με διάσπαση πριν καλα-καλά σχηματιστεί η συμμαχία ΠΑΣΟΚ – «Πρωτοβουλία των 58», εν όψει και της κατάθεσης του ευρωψηφοδελτίου. Μάλιστα, μετά από τα «σύννεφα» που παρουσιάστηκαν στις σχέσεις τους λόγω της αλλαγής του τρόπου εκλογής ευρωβουλευτών, με σταυρό και όχι λίστα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, τώρα προέκυψε θέμα με το ποιοι θα στελεχώσουν το κοινό ψηφοδέλτιο.

Από την πλευρά των «58», θεωρείται πως μια κίνηση του ΠΑΣΟΚ να μπουν επώνυμα και υπερπροβεβλημένα

στελέχη του (έχουν ακουστεί τα ονόματα των Φώφης Γεννηματά, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Νίκου Ανδρουλάκη, Φίλιππου Σαχινίδη, Μιχάλη Καρχιμάκη κ.α.) ως υποψήφιοι, θα «καπέλωνε» τα στελέχη των «58», που θα αποφάσιζαν να «κατέβουν» στις ευρωεκλογές.

Από την άλλη διχάζει και η επιλογή κοινού ονόματος. Κάποιοι επιθυμούν να αναφέρεται η λέξη Παράταξη (Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη ήταν το όνομα που ανέφερε ο Γιάννης Βούλγαρης σε πρόσφατη ομιλία του) κάτι που το απορρίπτουν από το ΠΑΣΟΚ και αντιπροτείνουν Συμπαράταξη ή Ένωση. Διάσταση υπάρχει και για την αναγραφή των κομμάτων στο ευρωψηφοδέλτιο. Οι 58 δεν θέλουν να αναγράφονται τα ονόματα όσων κομμάτων και κινήσεων συνεργάζονται με την «Ελιά».

Κρίσιμη για το μέλλον της «Ελιάς», θεωρείται η σημερινή εν ολομελεία συνεδρίαση των «58» με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλους φορείς που επιχειρούν να συμπήξουν τον πόλο της Κεντροαριστεράς.

The post «Σύννεφα» και πάλι στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – «58» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα