Συνέντευξη Β. Βενιζέλου με βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Το στίγμα πάνω στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο Βαγγέλης Βενιζέλος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί ριζικά μαζί του και οι σχέσεις του είναι ψυχρές έως ανύπαρκτες, αλλά και με επιμέρους πολιτικές της ΝΔ με τις οποίες διαφωνεί, αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

σήμερα το μεσημέρι με συνέντευξη τύπου που θα δώσει στο υπουργείο των Εξωτερικών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στις σημερινές δυσκολίες δεν επιδεικνύει στάση ευθύνης με αποτέλεσμα να διχάζει με λαϊκισμό και ψευτοδιλήμματα την ελληνική κοινωνία. Στο ΠΑΣΟΚ πάντως δεν πέρασε απαρατήρητη η στάση που κράτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής που κατά τη γνώμη τους έκανε ένα βήμα πίσω κάνοντας στροφή 180 μοιρών. Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή (action day ) παρουσία των κυρίων Νίκο Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Κώστα Καραγκούνη από τη ΝΔ, είπε με νόημα πως «…Ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να καλέσει τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά να τον καλέσει στη Βουλή. Να καθίσουμε στη Βουλή και να πάρουμε μία απόφαση ως ελληνικό κοινοβούλιο. Μία διαπραγματευτική ομάδα όμως του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων δε μπορεί να στηθεί αν δεν συμφωνήσουμε στο τι θα διεκδικήσουμε» ξεκαθάρισε.

Η αναφορά του κ. Κουρουμπλή προκαλεί νέα δεδομένα αφού εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ ότι η πολιτική του κ. Τσίπρα έχει χαραμάδες, και δεν θα αντέξει πολύ περισσότερο απ’ ότι την υπολογίζουν. Στην ίδια εκπομπή μάλιστα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε εξίσου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που επενδύουν όπως είπε στη πόλωση με στόχο τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος: «Μετά τις εκλογές του 2012 ενώ όλοι βλέπαμε τι είναι Χρυσή Αυγή πολλοί λίγοι πήραν θέση απέναντί στο φαινόμενο. Και στο κόμμα της ΝΔ και στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μικρά τμήματα αλλά πραγματικά εξέφραζαν από τη μία μεριά την θεωρία των δύο άκρων, ενώ είχαμε έναν άνθρωπο που μόλις είχε σκοτωθεί, και από την άλλη ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε τη προσπάθεια να υπάρχει μία συλλογική αντιμετώπιση του θέματος», Και πρόσθεσε: «κάποιοι επενδύουν στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Κάποιους τους βολεύει στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ τους ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα» κατέληξε.

Στο μεταξύ, αύριο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο,όπου ανάμεσα στα αλλά θα τεθεί η στάση που κράτησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά , αλλά και η συζήτηση για την προγραμματική συμφωνία ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ .

Στο πλαίσιο αυτό που θα περιγράφεται με απόλυτο τρόπο , η κοινή θέση και των δύο κομμάτων για όχι νέα μέτρα, και έξοδος από το μνημόνιο.

Την Πέμπτη εκτός απροόπτου θα συγκληθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ καθώς αρκετοί βουλευτές έχουν αρχίσει ήδη να γκρινιάζουν για τα τεράστια ερωτήματα που προκύπτουν από την συνεργασία του κόμματος τους με τη ΝΔ .

The post Συνέντευξη Β. Βενιζέλου με βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα