Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Σήμερα-μια ημέρα μετά την παρουσίαση των τριών πυλώνων της ανεργίας-αναμένεται να συνεδριάσει η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να επιχειρεί να κάνει «μασάζ» στους βουλευτές του κόμματος, με σκοπό να στηρίξουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Όπως αναφέρει η Naftemporiki, κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει πως «όταν η ουσιαστική αλλά και με επικοινωνιακό χαρακτήρα αντεπίθεση Σαμαρά

τελειώσει, ακολουθεί η συμφωνία με τους δανειστές μας και φυσικά η έλευση της τρόικας. Συνεπώς η κυβέρνηση προσέχει για να έχει».

Μάλιστα, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος παραδέχεται πως δεν είναι καλό το κλίμα που επικρατεί στη Ν.Δ. Η θύελλα επικριτικών δηλώσεων για τα μνημόνια και τις επιπτώσεις τους στη χώρα, από όλες τις παρατάξεις του ελληνικού Κοινοβουλίου, που δέχθηκαν χθες τα δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης της τρόικας, ο αυστριακός Ότμαρ Κάρας και ο Γάλλος Λίεμ Χόανγκ Νγκοκ, είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης.

Στη συνάντησή με τον κ. Κάρας ο πρωθυπουργός επεσήμανε στον αυστριακό ευρωβουλευτή ότι ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αντιταχθεί στο πρώτο μνημόνιο και είχε επισημάνει τα λάθη και τις παραλείψεις του όπως ο λάθος πολλαπλασιαστής.

Απώτερος στόχος του κ. Σαμαρά είναι από τη μία να πείσει τους δανειστές της χώρας να μετριάσουν τις πιέσεις που ασκούν στην κυβέρνηση και μέσω αυτής στον ελληνικό λαό και παράλληλα να καταστήσει σαφές στις Βρυξέλλες ότι παραμένει πιστός στο δρόμο της εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας και των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Γι΄ αυτό και είναι σημαντική η σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Από αύριο το βάρος θα δοθεί στις μεταρρυθμίσεις -κυρίως μέσω του ΟΟΣΑ- και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2014-15. Η πλευρά των δανειστών μας παρά το γεγονός ότι έχει στα χέρια της τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της. Ο χρόνος που απομένει είναι λίγος και μέχρι τον Μάρτιο πρέπει οι δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει σε όλα.

Πηγή φωτογραφίας:Fosphotos.com/Παναγιώτης Τζάμαρος

Διαβάστε επίσης: Σαμαράς: Σταματήσαμε την ανεργία, τώρα θα αρχίσει να μειώνεται

The post Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα