Συνεχίζονται οι συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι στο Κάιρο

Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ξέσπασαν την Τρίτη στο Κάιρο.

Στη συνέχεια, η αιγυπτιακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει πλήθος υποστηρικτών του κ. Μόρσι, κατά τη διάρκεια πορείας του στο κέντρο της πόλης.

Οι ισλαμιστές είχαν κατευθυνθεί σε συγκρότημα κυβερνητικών κτηρίων για να διαμαρτυρηθούν για το διορισμό απόστρατων αξιωματούχων του στρατού ως τοπικών κυβερνητών.

Κάτοικοι

της περιοχής, η οποία είναι γνωστή για την αντίθεσή της στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, συγκρούστηκαν στη συνέχεια με τους ισλαμιστές διαδηλωτές, με αμφότερες τις πλευρές να εκτοξεύουν μπουκάλια και πέτρες, μέχρι την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Γυναίκες και παιδιά εθεάθησαν να εγκαταλείπουν εν μέσω πανικού το σημείο, ενώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εθεάθησαν επίσης δύο άνδρες με αφρικανικές ματσέτες (μεγάλα μαχαίρια) να κυνηγούν διαδηλωτές.

Τουλάχιστον 15 εκ των νέων ορκισθέντων ως τοπικών κυβερνητών είναι πρώην αξιωματικοί του αιγυπτιακού στρατού, γεγονός το οποίο εξόργισε τους ισλαμιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα