Συνεχίζεται αύριο η δίκη των χρυσαυγιτών που μαχαίρωσαν στο πρόσωπο μαθητή

Γα την Πέμπτη διεκόπη η δίκη στο Β’ Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών των χρυσαυγιτών, Γ. Αποστολόπουλου και Αλ. Χατζηπαυλίδη, που κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση σε 17χρονο μαθητή στο τρίτο λύκειο Π. Φαλήρου τον Ιανουάριο του 2013.
Ο συνήγοροι των δύο κατηγορούμενων ζήτησαν τη μετατροπή του κατηγορητηρίου σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ έκαναν λόγο για προηγούμενο «λεκτικό επεισόδιο» και «συμπλοκή» και επικαλέστηκαν «αυτοάμυνα», υποστηρίζοντας ότι ο Φ.Δ. επιτέθηκε πρώτος στον Αποστολόπουλο.

Ισχυρίστηκαν επίσης

ότι όλα έγιναν για μια κοπέλα, την Α.Κ., με την οποία ο Αποστολόπουλος διατηρούσε ερωτική σχέση, κι όχι για ιδεολογικούς λόγους.

Στην συνέχεια κατέθεσε και ο μαθητής , ο οποίος δήλωσε πως δε γνώριζε τον Αποστολόπουλο, παρά μόνο φυσιογνωμικά, δε γνωρίζει τον Χατζηπαυλίδη, υπήρξαν επί χρόνια φίλοι με την Α.Κ. και δεν τον ενόχλησε η σχέση της μαζί του.

Περιγράφοντας μάλιστα την επίθεση ο τότε μαθητής είπε πως ήταν «αστραπιαία» και πως μετά το πρώτο χτύπημα, αντάλλαξαν ματιές με τον Αποστολόπουλο, έτσι είναι 100% βέβαιος ότι πρόκειται γι’ αυτόν. Παράλληλα, ακινητοποιήθηκε από τον δεύτερο.

Η επίθεση σταμάτησε μόλις φώναξε «βοήθεια». «”Ένιωσα έντονο και στοχευμένο πόνο. Δεν είδα το αντικείμενο, αλλά από το αίμα πρέπει να ήταν αιχμηρό. Ήθελε να με σκοτώσει. Είμαι βέβαιος ότι τα χτυπήματα ήταν με δύναμη, ηθελημένα και στοχευμένα. Έκανα 20 ράμματα. Δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος με τον Αποστολόπουλο» τόνισε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του.

Αναφορικά με το κορίτσι το θύμα δήλωσε : Της είχε, μάλιστα, γράψει στο θρανίο της “αντίφα”, ενώ κι ο ίδιος κι άλλοι μαθητές του σχολείου αποδοκίμαζαν την ερωτική σχέση της με τον Αποστολόπουλο. “Οι τύποι είναι περίεργοι, θα φας το κεφάλι σου. Δε διεκδικούσα την Α.Κ. ποτέ. Μπορεί να τον πείραζαν αυτά που έλεγαν στην Α.Κ. ως συμβουλές”, συμπλήρωσε ο Φ.Δ. “Αν ήθελε να με εκφοβίσει, δε θα χρειαζόταν καν μαχαίρι.

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας του θύματος δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, πως ο γιος του «ούτε με οπαδικά, ούτε με πολιτική ασχολείται».

Στη συνέχεια κατήγγειλε ότι υπήρξαν άλλες δύο απόπειρες εναντίον του γιου του, έμμεσες απειλές, καθώς κι αναγραφή ναζιστικών συνθημάτων και συμβόλων έξω από το σπίτι τους, ότι “τον περίμεναν κάτω από το σπίτι”, πως όλα ήταν “μεθοδευμένα” κι ότι τόσο οι κατηγορούμενοι, όσο και η Α.Κ., ήταν μέλη της Χ.Α., όπως προκύπτει από διάφορα sms που είχαν ανταλλάξει με τον Αποστολόπουλο και περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

«Είχε άμεση, πλήρη γνώση για το συμβάν, κακώς δεν της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες» επισήμανε, αναφερόμενος στην Α.Κ. “Δεν ήταν προειδοποιητικό χτύπημα, ήταν 100% δολοφονική απόπειρα“, υπογράμμισε. Γιατί; “Επειδή κι οι τρεις είναι μέλη της Χ.Α.”. “Υπάρχει παιδί που είδε όλο το περιστατικό, αλλά δεν το αφήνουν οι γονείς του να καταθέσει, γιατί φοβούνται”, δήλωσε η μητέρα του θύματος «Έχει άγιο, πήγε κι ήρθε από τον άλλο κόσμο», της είχε πει χαρακτηριστικά ο γιατρός που τον ανέλαβε.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση περιλαμβάνεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τη Χρυσή Αυγή και έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία με τις 32 υποθέσεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης που διερευνούν οι δύο ειδικές ανακρίτριες.

The post Συνεχίζεται αύριο η δίκη των χρυσαυγιτών που μαχαίρωσαν στο πρόσωπο μαθητή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα