Συνδικαλιστής ζητούσε φακελάκι για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις στο «Σωτηρία»

Φακελάκι 50.000 ευρώ φαίνεται ότι ζήτησε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Σωτηρία» που κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, ζήτησε το χρηματικό ποσόν από την πρόεδρο του νοσοκομείου Μαρία Καρρά προκειμένου να μην κάνει κατάληψη σε χώρους του ιδρύματος με αφορμή την παραχώρηση μέρους του οικοπέδου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών για την ανέγερση μονάδας μελετών βιοϊσοδυναμίας γενόσημων φαρμάκων. Ο προϋπολογισμός

του έργου είναι 4 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η απόπειρα της κυρίας Καρά να υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών προ λίγων μηνών σταμάτησε μετά την κατάληψη των γραφείων της από τους εργαζομένους του νοσοκομείου «Σωτηρία».

«Οι εργαζόμενοι μιλούσαν τότε για ξεπούλημα του νοσοκομείου στον ιδιωτικό τομέα και αρνούνταν να επιτρέψουν την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως με γνωστά επιχειρήματα και χιλιοακουσμένα. Ο λόγος που ζήτησε να με δει η κυρία Καρρά ήταν διότι στη προσπάθεια της να πείσει το Σωματείο να μην έχει εκ νέου φασαρίες στο νοσοκομείο, ώστε να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ο πρόεδρος του σωματείου – όπως μου κατήγγειλε προ δύο εβδομάδων – της είπε ότι “θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιδράσεις εάν και εσείς φροντίζατε να μας δώσετε μερικά από τα χρήματα που θα κερδίσει το νοσοκομείο από αυτή τη σύμβαση”» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Η επιχείρηση της αστυνομίας διήρκεσε δύο εβδομάδες με μαγνητοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις όλων των σχετικών συζητήσεων μεταξύ της διοικητού του νοσοκομείου και του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων. «Κατέληξαν σήμερα τις πρώτες μεσημβρινές ώρες να έχουν δώσει ραντεβού για να πάρει ο κ. πρόεδρος 50.000 ευρώ και να τα μοιραστεί με τους υπολοίπους» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει ο κόσμος να νομίζει ότι εκείνοι οι οποίοι αντιδρούν και φωνάζουν περισσότερο έχουν πάντα αγνά κίνητρα. Μπορεί να έχουν και ιδιοτελείς προθέσεις».

Επίσης, ανέφερε ότι θα ελεγχθούν αναδρομικά «διάφορα “περίεργα” συμβάντα των τελευταίων ετών στο “Σωτηρία”».

Τέλος, ο υπουργός είπε ότι ο συλληφθείς έχει εκλεγεί στη θέση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων με την υποστήριξη της ΠΑΣΚΕ, αλλά στη συνέχεια διαχώρισε τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας το μνημόνιο. Στην ερώτηση προς τα πού πήγε πολιτικά ο συνδικαλιστής, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Όπου πάνε όλοι αυτοί. Αριστερότερα».

The post Συνδικαλιστής ζητούσε φακελάκι για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις στο «Σωτηρία» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα