Συνάντηση Αβραμόπουλου με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου με το απερχόμενο και το νέο ΔΣ της ΕΑΑΣ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συνάντηση αυτού του τύπου μάλιστα γίνεται για πρώτη φορά, όπως ανέφερε ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος που έκανε λόγο για πρωτότυπη και πρωτόγνωρη τιμή που γίνεται στο Σώμα των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών η οποία όπως ανέφερε απευθυνόμενος στον Δ. Αβραμόπουλο «με τη συμπαράσταση του κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος έχει απόλυτες

απόψεις με αυτές που εσείς πρεσβεύετε, θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Το απερχόμενο ΔΣ ευχαρίστησε ακόμα τον Δ. Αβραμόπουλο διότι οι Ενώσεις παρέμειναν, κατά την Υπουργία του επί κυβερνήσεως Παπαδήμου, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ενώ ο Αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος σημείωσε κατά την ομιλία του πως «όταν ένας τιμά το Σώμα, αυτό το ηρωικό Σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών σημαίνει ότι τιμά την Πατρίδα και την Ιστορία της χώρας, η οποία θα έχει λαμπρό μέλλον και θα επανέλθει πάλι έστω και μετά από πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι χρόνια στην πορεία που η φύση και η τύχη του Ελληνικού λαού της επιβάλει».

Από την μεριά του ο Δ. Αβραμόπουλος αφού ευχαρίστησε το απερχόμενο ΔΣ και καλωσόρισε το νέο για άλλη μια φορά ανέφερε πως οι Στρατιωτικοί δεν αποστρατεύονται ποτέ κάνοντας λόγο για μια καθαρά διοικητική πράξη (σσ της αποστρατείας) που σε καμία περίπτωση δεν αποκόβει τα ε.α. Στελέχη από τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο μήνυμα του δε προς τα εν αποστρατεία Στελέχη ο ΥΕΘΑ διαβεβαίωσε πως η πολιτική ηγεσία θα είναι κοντά στους αποστράτους γιατί οι διεκδικήσεις της Ένωσης είναι δίκαιες όπως είπε, χωρίς να παραλείπει να σημειώσει πως «η οικογένεια των αποστράτων τα τελευταία χρόνια υφίσταται μεγάλες πιέσεις». Ο ΥΕΘΑ πάντως εκτίμησε πως με όσα έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα από την Κυβέρνηση, σταδιακά θα αρχίσουν να αποκαθίστανται οι αδικίες.

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμα η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Κ.Α.

The post Συνάντηση Αβραμόπουλου με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα