Συναγερμός στην Κέρκυρα για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί για τις περιοχές υψηλού κινδύνου

Μια 19χρονη τουρίστρια, με ιό του Δυτικού Νείλου, που νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες στην Κέρκυρα, έχει θέσει σε συναγερμό το Νοσοκομείο του νησιού.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες, μία 19χρονη ελληνίδα τουρίστρια, με ζάλη και ίλιγγο, προσήλθε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και λίγες ώρες αργότερα, με δική της ευθύνη, αναχώρησε για νοσηλεία στην Αθήνα, όπου διαγνώστηκε, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ,

ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕΜΠΕ, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου της Κέρκυρας Κώστας Γρηγορόπουλος, μετά την εξέλιξη αυτή, έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα πρόληψης στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Συγκεκριμένα, σταμάτησαν οι μεταγγίσεις και τα χειρουργεία, διότι εστάλησαν 300 δείγματα αίματος από ανάλογες φιάλες, τις όποιες έχει προς χρήση η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και τα τακτικά χειρουργεία. Τα δείγματα, έχουν σταλεί από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα για έλεγχο και αναμένεται το αποτέλεσμα αργά το απόγευμα της Δευτέρας .
Ωστόσο, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, έχει προμηθευτεί φιάλες αίματος από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, για να καλυφτούν τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των κρουσμάτων από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου έχει ανέλθει σε 35, ενώ για πρώτη φορά καταγράφεται και ένας θάνατος λόγω των επιπλοκών της λοίμωξης.

Πρόκειται για 81χρονο ο οποίος είχε επιβαρυμένο ιστορικό υγείας και που νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο της Αττικής.

Ο χάρτης με τις περιοχές υψηλού κινδύνου

Στο «κόκκινο» βρίσκονται 12 περιοχές του λεκανοπεδίου σε ό,τι αφορά τους μολυσμένα κουνούπια που απειλούν να μεταδώσουν τον ιό του Δυτικού Νείλου στον πληθυσμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού είναι οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή και Γαλάτσι.

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωαραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη). Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου (Καβάλας).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει στους κατοίκους των επίμαχων περιοχών να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Σε καραντίνα Γλυφάδα, Κέρκυρα και Ηλεία εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου

Τρεις νέες περιοχές μεταξύ των οποίων η Γλυφάδα, η Κέρκυρα και η Ηλεία μπήκαν την Πέμπτη από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις λίστες υψηλού κινδύνου για τον ιό του Δυτικού Νείλου.Οι επιστήμονες του Κέντρου βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή αφού μέχρι στιγμής έχουν νοσήσει 49 συμπολίτες μας ενώ ένας έχασε την ζωή του εξαιτίας επιπλοκών από τον ιό.

Keywords
Τυχαία Θέματα