Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Του Κώστα Παπαδόπουλου

Διάχυτη είναι τα τελευταία 24ωρα η ανησυχία για τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον αστυνομικού στόχου. Φόβοι, οι οποίοι εντάθηκαν μετά την προκήρυξη για τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής και τον εντοπισμό του βαρέως οπλισμού που ήταν επιμελώς «θαμμένος» στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στην Πάρνηθα.

Ενήμερος για τον κίνδυνο ενός νέου ένοπλου χτυπήματος είναι και ο πρωθυπουργός,

Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για την αποτροπή του. Νωπές, άλλωστε, είναι οι μνήμες από την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής από την εξαφανισμένη, πλέον, οργάνωση «ΟΠΛΑ». Πρέπει να σημειώσουμε, πως ο συναγερμός που έχει σημάνει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετίζεται και με μία σειρά από πληροφορίες που έχει συλλέξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Εδώ και περίπου έναν μήνα έχουν αναφερθεί ύποπτες κινήσεις γύρω από αστυνομικά τμήματα, αλλά και πεζές περιπολίες, κατά βάση στα βόρεια προάστια, με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί οδηγίες για μέτρα ασφαλείας αντίστοιχα με αυτά του 2009. Το σχέδιο περιλαμβάνει ενισχυμένες περιπολίες και σκοπιές, «απομόνωση» αστυνομικών τμημάτων τις βραδινές ώρεςκαι, γενικότερα, υπάρχει μία κατάσταση «συναγερμού». Κάτι παρόμοιο -όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό- είχε συμβεί και στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν και τότε υπήρχε στην ΕΛ.ΑΣ. ανάλογη πληροφόρηση. Δεν πρέπει κανείς να λησμονεί πως τα περισσότερα από τα χτυπήματα της «Σέχτας Επαναστατών» ήταν εναντίον αστυνομικών στόχων και όσο κι αν η προκήρυξη για τη διπλή εκτέλεση στο Νέο Ηράκλειο φέρει την υπογραφή «Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων», η τακτική αλλά και ο ένοπλος άνδρας παραπέμπουν στην «εξαφανισμένη» από το 2011 τρομοκρατική οργάνωση.

Συστάσεις στη «ΔΙΑΣ»

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, ο συντάκτης στοχοποιεί ιδιαίτερα την ομάδα ΔΙΑΣ, καθώς γίνεται εκτενής αναφορά στο τι έγινε με τους αστυνομικούς το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, περιγράφοντας ως τουλάχιστον «σκοτεινή» τη δράση τους. «Την κάλυψη των δολοφόνων από την Αστυνομία επιβεβαίωσε η συντρόφισσα του Φύσσα που βρισκόταν μπροστά στην εν ψυχρώ δολοφονία και που ζητούσε συνεχώς βοήθεια από τους μπάτσους που βρίσκονταν εκεί. Η απροκάλυπτη αδιαφορία τους στις προειδοποιήσεις της φίλης του Φύσσα ότι “θα τον σκοτώσουν” και η παγερή αδιαφορία τους μετά τη δολοφονική επίθεση, δείχνουν την αγαστή συνεργασία τους με τους φασίστες. Η αστυνομικός που έκανε τη σύλληψη λέγοντας “όχι και μαχαίρια, ρε παιδιά”, μάλλον ήταν εκτός του δολοφονικού σχεδίου και το μόνο που γνώριζε ήταν ότι επίκειται ξυλοδαρμός, στον οποίο θα συναινούσε, όπως έχει γίνει αμέτρητες φορές, σε επιθέσεις φασιστών. Τι απέγινε, άραγε, η έρευνα για τη στάση της συγκεκριμένης ομάδας ΔΙΑΣ;», γράφει χαρακτηριστικά η προκήρυξη.Για τον λόγο αυτόν, στους υπηρετούντες στη Δίκυκλη Αστυνόμευση δόθηκαν ειδικές εντολές, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

Χαλάρωση λόγω ρουτίνας

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχει ακόμη ένας λόγος που το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητά αυξημένη προσοχή από τους αστυνομικούς. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι ορισμένοι συνοδοί «στόχων» έχουν… χαλαρώσει -πιθανότατα ελέω ρουτίνας-, με αποτέλεσμα να έχουμε περιστατικά όπως την αποστολή παγιδευμένου δέματος σε φυλασσόμενο ειδικό εφέτη ανακριτή, ο οποίος, μάλιστα, είχε αλλάξει τρία σπίτια μέσα σε διάστημα ενός έτους.

The post Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για νέο τρομοκρατικό χτύπημα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα