Συμβούλιο Επικρατείας:«Έξω από το σχολείο ο δάσκαλος της 17 Νοέμβρη»!

Του Γιάννη Ντάσκα

Οι έννοιες της ευθιξίας και της ευαισθησίας στη χώρα μας πάνε πολύ συχνά περίπατο και έτσι δεν προλαβαίνουν να τις συναντήσουν διάφοροι τύποι, οι οποίοι είναι αναγκαίο να συναντηθούν με τις έννοιες αυτές.

Το Υπουργείο Οικονομικών τώρα μόλις ψάχνει να δει πώς γίνεται και υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις υπηρετούν κανονικά στις θέσεις τους αφού ο δεύτερος βαθμός δεν έχει γίνει ακόμα.

Παράδειγμα οι εφοριακοί Θεσσαλονίκης. Μόλις τώρα που καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό τους ψάχνουν καλά…

Μερικοί που είναι υπόδικοι στη θέση τους κανονικά…

Δεν είναι τυχαίο. Τους κρατούσαν και τους Κρατούν ορισμένους και σήμερα για να περάσει το μήνυμα «μην ανοίγετε το στόμα σας θα σας καλύψουμε».

Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης υπερασπιζόταν (και υπερασπίζεται;) την κ. Αντωνία Καρακουλάκη, προϊσταμένη εφορίας Θεσσαλονίκης παρότι είχε καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις και υφιστάμενοί της και προϊστάμενοί της βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ως πρόεδρος της Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ είχε πει ότι την υπερασπίζεται «γιατί πιστεύει στην αθωότητά της και είναι φτωχή και τώρα που την ανέλαβα εγώ θα αθωωθεί».

Μετά από εκείνη τη δήλωση καταδικάστηκε και σήμερα έφτασε συνολικά τα 63 χρόνια κάθειρξης!

Αντί ευαισθησίας ο κ. Μαρκογιαννάκης προσπαθούσε να εξουθενώσει πολιτικά και προσωπικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον τρόπο που κυνηγούσε τους εμπλεκόμενους στη λίστα.

Γιατροί που έχουν καταδικαστεί, καθηγητές που έχουν καταδικαστεί βρίσκονται κανονικά στη θέση τους.

Τέτοια είδε και ο Κώστας Τέλιος, άκουσε και μερικούς αγανακτισμένους να λένε « που είσαι 17 Νοέμβρη» και προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας για να εξακολουθήσει να διδάσκει στο σχολείο.

Το Συμβούλιο Επικρατείας του είπε ΟΧΙ διότι έκρινε ότι ποτέ δεν διέκοψε ουσιαστικά τον ψυχικό δεσμό του με τη 17 Νοέμβρη, ακόμα και όταν αποχώρησε από την οργάνωση.

Ο Τέλιος είναι ο περίφημος «δάσκαλος της 17 Νοέμβρη». Είχε δηλώσει μεταμέλεια και ότι αποχώρησε από την οργάνωση το 1992.

Απλοί ισχυρισμοί διότι στην ουσία ποτέ δεν είπε κάτι ουσιαστικό αν και βέβαια είναι περιττά διότι όσα θέλουν να ξέρουν οι υπηρεσίες τα ξέρουν απ’ έξω και ανακατωτά.

Ο Τέλιος φέρεται να ήταν «μάρτυρας» και σε δολοφονία του 1994 στη Θεσσαλονίκη. Τότε δολοφόνησαν τον απόστρατο στρατηγό της ΕΛ-ΑΣ Καραγκούνη «τυχαίοι ληστές».

Ο Καραγκούνης ήταν υπεύθυνος ασφαλείας γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα και «έψαχνε για την τρομοκρατία». Η κόρη του Βίβιαν καλούσε τον Τέλιο να μιλήσει γιατί «ήταν εκεί, είδε και ήξερε»…

Το σημειώνουμε γιατί από τη δράση αυτή μόνο μικρό μέρος αποκαλύφθηκε. Όπως γίνεται πάντα στη δράση μυστικών υπηρεσιών. Αύριο στο «Π» θα διαβάσετε κάτι καινούργιο για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών γύρω από τη δολοφονία του Τσαλικίδη…

The post Συμβούλιο Επικρατείας:«Έξω από το σχολείο ο δάσκαλος της 17 Νοέμβρη»! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα