Συμφωνία ύψους 18,5 εκατ. ευρώ ΕΑΣ-Ενόπλων Δυνάμεων μετά από τέσσερα χρόνια

Την πρώτη συμφωνία μετά από τέσσερα χρόνια υπέγραψαν σήμερα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με τις Ένοπλες Δυνάμεις για την αγορά 265.000 πυρομαχικών των 40 χιλιοστών, με την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ, για τον ανεφοδιασμό του στρατού, ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρόντες στην ειδική τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά, ο διευθύνων

σύμβουλος των ΕΑΣ Σωτήρης Χριστογιάννης και ο γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Δημήτρης Γεωργιόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως η εν λόγω συμφωνία αποτελεί «σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων», καθώς επίσης και ισχυρό μήνυμα της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της προόδου της ελληνικής οικονομίας.

«Έχουμε μπροστά μας λίγους μήνες για να αποδείξουμε και να επιβεβαιώσουμε τη δημόσια δέσμευσή μας στη Βουλή, ότι τα ΕΑΣ μπορούν και πρέπει να σωθούν. Ίσως κάποιοι να εκφράζουν επιφυλάξεις και καχυποψία. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας εκθείασε τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας -κρατικής και ιδιωτικής – και απηύθυνε νουθεσίες για ενίσχυση της εξωστρέφειας της, «ενισχύοντας συνάμα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ξαναμπούμε δυναμικά στην αγορά της ποιότητας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

The post Συμφωνία ύψους 18,5 εκατ. ευρώ ΕΑΣ-Ενόπλων Δυνάμεων μετά από τέσσερα χρόνια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα