«Στρεβλές εντυπώσεις για τη φορολόγηση της Εκκλησίας»

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα εκκλησιαστικά ζητήματα της επικαιρότητας  κάνει λόγο ο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε επιστολή του, στην οποία κάνει λόγο για «δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων» σχετικά με τα θέματα φορολόγησης της Εκκλησίας.

«Πρέπει να παύσει η ανεύθυνη αναπαραγωγή εσφαλμένης και στερεότυπης πληροφόρησης και η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, προφανώς προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης ακατανόητων σκοπιμοτήτων».

Όπως

αναφέρει χαρακτηριστικά, οι τελευταίες φοροαπαλλαγές υπέρ της Εκκλησίας έχουν καταργηθεί και έκτοτε τα νομικά πρόσωπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας καταβάλλουν σειρά φόρων στο κράτος.

Οι αποδέκτες της επιστολής είναι ο  πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας, ο γ.γ. Θρησκευμάτων, οι πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ στην Ελλάδα και η επικεφαλής των ευρωπαϊκών οργάνων και όπως αναφέρει ο Ιερώνυμος εστάλη «για την αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά τα εκκλησιαστικά ζητήματα που έχουν έρθει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα