Στρατηγική αριστερού προφίλ από Βενιζέλο

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η σημερινή αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Mega ότι τα κόμματα που θα σχηματίσουν κυβέρνηση πρέπει να συγκεντρώνουν, κατ΄ ελάχιστο, ποσοστό 50%.

Η συγκεκριμένη δήλωση ερμηνεύτηκε ως άνοιγμα στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που είτε δηλώνουν αναποφάσιστοι είτε φλερτάρουν έντονα με τον ΣΥΡΙΖΑ

και την ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη.

Στελέχη της Ιπποκράτους έλεγαν με νόημα στο «Π» ότι στις λίγες ημέρες που απομένουν έως τις εκλογές θα ξεδιπλωθεί όλη η στρατηγική του κινήματος με στόχο τον επαναπατρισμό των αριστερών ψηφοφόρων για να ανέβουν τα ποσοστά της συσπείρωσης και να επιτευχθεί ο στόχος της πρωτιάς στις εκλογές.

Κατά τα άλλα, ο κ. Βενιζέλος άνοιξε το παράθυρο των συνεργασιών, λέγοντας πως είναι απαραίτητη η επίτευξη προγραμματικής συμφωνίας σε κυβέρνηση συνεργασίας και απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι τεχνοκράτης ο νέος πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το πώς εννοεί την άνετη πλειοψηφία, απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να κυβερνήσει με 160 έδρες και ότι κακώς ξεκίνησε την προσπάθεια μόνο του, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Εαν κάποιος δεν διαθέτει στη Βουλή 180 έδρες δεν μπορεί να ψηφίσει ούτε τις σημαντικές διεθνείς συμβάσεις, χωρίς, πάντως, να αναφέρει ρητά ότι αυτός ο αριθμός των εδρών είναι απολύτως απαραίτητος», είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και πάλι να έχει εκείνος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι πρώτα θα κοιτάξει αριστερά, διότι ο τόπος για να κυβερνηθεί χρειάζεται έναν κεντροαριστερό άξονα και ότι δεν μπορεί να κυβερνηθεί με έναν κεντροδεξιό άξονα.

Ωστόσο, όπως είπε, μετά τη συμφωνία με την Αριστερά θα καλέσει και τις συντηρητικές δυνάμεις να μετέχουν στο όνομα της εθνικής ευθύνης.

Παράλληλα, επιτέθηκε εκ νέου στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα του ντιμπέιτ.

«Είναι κρίμα ο κ. Σαμαράς να συμπεριφέρεται με αλαζονικό - φαινομενικά - αλλά φοβικό κατά βάθος τρόπο» είπε, κάνοντας λόγο για «φόβο μπροστά στο διάλογο»,

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική και στα κόμματα της Αριστεράς λέγοντας «αυτοί που ελέγχουν το επικοινωνιακό κλίμα δεν έχουν ευθύνη;».

Σε ερώτηση για την ψήφο διαμαρτυρίας, δήλωσε αναγνωρίζει την οργή, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες, αλλά «το θέμα είναι πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση, ποια είναι η προοπτική, η πρόταση για να έρθει η ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα