Στουρνάρας: υπάρχει μόνο διαπραγμάτευση με την τρόικα

Όπως ήταν αναμενόμενο δε γεφυρώθηκε η διαφορά μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και των τροϊκανών στη σύσκεψη που είχαν το Σάββατο και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, το μπρα ντε φερ θα συνεχιστεί για να κλειδώσει οριστικά το πακέτο των μέτρων του 2013 αλλά και του 2014.

Η ελληνική πλευρά προσπαθεί να πείσει τους δανειστές να δεχθούν τη ρήτρα απόκλισης, κάτι που όμως προς το παρόν, οι δανειστές

το αρνούνται.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Στουρνάρας μαζί με τους εκπροσώπους των δανειστών, Τομσεν, Μαζούχ και Μορς θα ταξιδέψουν μαζί για το Λουξεμβούργο για να συμμετάσχουν στο Eurogroup της Δευτέρας.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να πάρει μια θετική δήλωση στο Eurogroup από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ή από τον Ολι Ρεν ή από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ο υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος της συνάντησης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και βγαίνοντας από το Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι πως υπάρχει μόνο διαπραγμάτευση με την Τρόικα και όχι πολιτική λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα