Στουρνάρας: «Η λύση του Eurogroup αφορά μόνον την Κύπρο»

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο. Ο κ. Παπούλιας επανέλαβε για άλλη μια φορά την δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις των Ευρωπαίων. Ο υπουργός Οικονομικών με τη σειρά του τόνισε ότι η καταστροφή, που θα ήταν η χρεωκοπία

της Κύπρου, απεφεύχθη.

Η λύση στην οποία κατέληξε το Eurogroup αφορά μόνον την Κύπρο και καμία άλλη χώρα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.
«Δεν υπάρχει τέτοια κατεύθυνση. Η Ευρωζώνη δεν είναι ανασφαλής», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες το μοντέλο της λύσης που επελέγη για την Κύπρο, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι η εν λόγω συμφωνία μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο.

Ανέφερε επίσης, ότι στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Παπούλια, τον ενημέρωσε για την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup και για τους λόγους που επελέγη η συγκεκριμένη λύση για την Κύπρο.

Σχετικά θέματα:

Τι θα συζητήσουν Στουρνάρας-Παπούλιας στις 14:00

Keywords
Τυχαία Θέματα